Premijos valstybės įmonėse nedvigubės

Premijos valstybės įmonėse nedvigubės

Ūkio ministerija Vyriausybei siūlo nepritarti iš Seimo atkeliavusiam projektui, kuris numato, kad valstybės ir savivaldybių įmonės į rezervus darbuotojų premijoms skirtų nebe dešimtadalį, o net penktadalį paskirstytinojo pelno.

Parlamentarai mano, kad į rezervus darbuotojų algoms, socialiniams, kultūros ir panašiems tikslams skyrus penktadalį paskirstytinojo pelno, darbuotojai būtų motyvuojami siekti geresnių darbo rezultatų. Tačiau Ūkio ministerija turi savų kontrargumentų.

Pasak jos, valstybės ir savivaldybių įmonės yra viešieji juridiniai asmenys, kurių veiklos tikslas - vykdyti veiklą siekiant tenkinti viešuosius interesus, tai yra teikti naudą visuomenei ar jos daliai, taip pat prisidėti prie žmonių gerovės didinimo.

Dvigubai padidinus atskaitymus į rezervus darbuotojų premijoms ir panašiems tikslams, esą bus sumažinta paskirstytinojo pelno dalis, skiriama įmonės veiklos tikslams įgyvendinti.

„2013 metais pelningai dirbo 75 valstybės įmonės, iš kurių į rezervus darbuotojų premijoms, socialiniams, kultūros ir panašiems tikslams lėšų visai neskyrė 7 valstybės įmonės, o 68 valstybės įmonės skyrė beveik

15 mln. litų. Pažymėtina, kad 19 valstybės įmonių minėtiems tikslams neskyrė didžiausios galimos pelno dalies.

Atsižvelgiant į tai, kad valstybės įmonių darbuotojų vidutinis atlyginimas 2013 metais sudarė 3138 litus, ir vertinant valstybės įmonių sudarytų rezervų darbuotojų premijoms ir panašiems tikslams apimtį, esamo reguliavimo netikslinga keisti“, - įsitikinusi Ūkio ministerija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder