Prekybos centrų planai - dvejopi

Prekybos centrų planai - dvejopi

Mažmeninės prekybos tinklus valdančios bendrovės plėtrą Klaipėdoje šiemet planuoja skirtingai - vienos teigia, kad uostamiesčio rinka jau perpildyta bei orientuojamasi tik į esamų parduotuvių rekonstrukciją, kitos, atvirkščiai - sako, jog mieste dar yra kur plėstis. Beje, šiemet uostamiesčio mažmeninės prekybos rinkoje turėtų pasirodyti ir naujas žaidėjas.

Intensyvesnę plėtrą šiemet Klaipėdoje planuoja "Norfos" prekybos tinklas, ketinantis uostamiestyje atidaryti dar tris naujas parduotuves. Tačiau kokio tai bus dydžio parduotuvės bei kur ir kada tiksliai jos bus atidarytos, "Norfos" atstovas spaudai Darius Ryliškis teigė dar negalintis pasakyti.

[CITATA]

"Galiu tik patvirtinti, kad tai yra konkretūs planai. Jei planuojame šiemet atidaryti net tris parduotuves, vadinasi, Klaipėdoje dar yra kur plėstis", - pažymėjo D. Ryliškis.

Į uostamiesčio mažmeninės prekybos rinką šiemet bandys įžengti ir iki metų pabaigos į didžiausių šalies prekybininkų penketuką patekti pretenduojantys "Fresh Market". Tačiau bendrovė nekonkretizuoja, kiek šiemet tinklo parduotuvių Klaipėdoje bus atidaryta.

"Įmonė jau šiuo metu aktyviai derasi su potencialiais prekybinių patalpų savininkais, - teigė "Fresh Market" generalinis direktorius Saulius Urbonas. - Konkurenciją jaučiame ir mes, ir mūsų konkurentai, tačiau šis konkurencijos augimas visada naudingas galutiniam vartotojui."

Apgalvota plėtra

Intensyvią tinklo plėtrą šiemet visoje Lietuvoje planuojanti "Rimi" Klaipėdoje naują parduotuvę atidarys gegužę, Šiaurės prospekte statomame prekybos centre "Luizė".

"Tai bus šeštasis "Rimi" prekybos centras Klaipėdoje. "Rimi Hypermarket" prekybos centre dirbs apie 80 darbuotojų, jis užims apie 2600 kv. m, - teigė "Rimi" viešųjų ryšių vadovė Giedrė Bielskytė. - Kaimynystėje esančius ar naujai besikuriančius prekybos centrus mes vertiname kaip puikią galimybę pirkėjui rinktis. Konkuruojant tinklams visada laimi pirkėjas, nes gali rinktis, kas jam labiausiai tinka."

Naują parduotuvę uostamiestyje ketina atidaryti ir "Maxima". Planuojama, kad vieno "X" tinklo parduotuvė įsikurs buvusio kino teatro "Vaiva" patalpose Herkaus Manto gatvėje.

"Lietuvos mažmeninės prekybos rinka dar nėra perpildyta. Tačiau antrus metus orientuojamės ne į naujų atidarymą, o į esamų parduotuvių rekonstrukciją. Plėtra nėra intensyvi - ji apgalvota", - teigė bendrovės "Maxima LT" komunikacijos vadovė Renata Saulytė.

Rinka perpildyta

O štai "Iki" prekybos tinklas šiemet Klaipėdoje neplanuoja atidaryti nė vienos naujos parduotuvės.

"Tam kol kas nėra poreikio, nes mažmeninės prekybos rinka šiame regione jau perpildyta. Klaipėdoje turime geras pozicijas, o naujų parduotuvių atsiradimas būtų perteklinis", - teigė "Iki" Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis.

Jo teigimu, bendrovė planuoja šiemet atlikti kelių parduotuvių uostamiestyje rekonstrukciją.

"Tinklo plėtros galimybes Klaipėdos krašte svarstytume tik labai patraukliose vietose ar rajonuose, kuriuose matytume galimybes pagerinti savo prekybines pozicijas", - pažymėjo "Iki" atstovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder