Pradedamos grąžinti mokesčių permokos

Pradedamos grąžinti mokesčių permokos

Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI) informuoja, kad trečiadienį gyventojams, teisingai elektroniniu būdu pateikusiems pajamų mokesčio deklaracijas ir pasinaudojusiems gyventojų pajamų mokesčio lengvatomis, pervesta beveik 15 mln. litų. Papilnėjusias  sąskaitas šiandien pastebės daugiau nei 31 tūkst. mokesčių mokėtojų.  

"Valstybinė mokesčių inspekcija laikosi duoto žodžio bei mokesčių mokėtojams permokas pradeda grąžinti jau šiandien. Permokos grąžinamos pagal deklaracijų pateikimo datą, pradedant nuo anksčiausiai el. būdu pateiktų deklaracijų, o pinigai į gyventojų sąskaitas plauks kasdien, atsižvelgiant ir į biudžeto pajamas, kad nenukentėtų savivaldybių finansiniai srautai", - pažymi VMI prie FM viršininko pavaduotoja Vilma Vildžiūnaitė, primindama, kad deklaracijas būtina pateikti iki gegužės 2 dienos.

VMI primena, kad lėšos mokėtojams pervedamos po sėkmingo automatinio deklaracijų patikrinimo. Jei deklaracijoje pateikiami duomenys nesutampa su VMI turima informacija apie gyventojų pajamas bei išlaidas, tada deklaraciją peržiūri mokesčių inspektorius ir, jei reikia, susisiekia su mokėtoju, kad šis deklaraciją patikslintų ar pateiktų papildomus dokumentus.   

Pajamas iki šiandien deklaravo beveik 416 tūkstančių gyventojų, VMI sulaukė 17,5 tūkst. turto deklaracijų, taip pat beveik 100 tūkst. partašymų skirti paramą organizacijoms ir partijoms. Beveik 300 tūkst. gyventojų deklaravo, kad nori pasinaudoti GPM lengvatomis ir susigrąžinti preliminariai 120 mln. litų sumokėto mokesčio, o 41 tūkst. gyventojų deklaravo turėsiantys sumokėti 37 mln. litų mokesčių.

VMI primena, kad GPM lengvatomis gali pasinaudoti bei pajamų mokesčio permoką susigrąžinti tie gyventojai, kurie sumokėjo pensijų įmokas į pensijų fondus, taip pat už studijas aukštosiose mokyklose už pirmąjį aukštąjį išsilavinimą, sumokėjo palūkanas už iki 2008 m. pabaigos paimtą kreditą vienam gyvenamajam būstui statyti ar įsigyti, sumokėjo gyvybės draudimo įmokas, per kalendorinius metus pasinaudojo ne visu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, nepasinaudojo papildomu metiniu neapmokestinamuoju pajamų dydžiu už auginamus vaikus. Susigrąžinti minėtas išlaidas gali tie gyventojai, kurie praėjusiais metais mokėjo 15 proc. tarifo GPM.

Gyventojai, deklaruosiantys pajamas ir turtą, visuomet gali konsultuotis paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro (MIC) telefonu 1882. Išsami informacija apie turto ir pajamų deklaravimą pateikiama VMI interneto svetainėje www.vmi.lt, o norintieji pasitikrinti, ar privalo teikti deklaraciją, tai gali padaryti ir prisijungę prie VMI profilio socialiniame tinkle „Facebook“ (https://www.facebook.com/Valstybinemokesciuinspekcija), pasirinkę paskyrą „Naudinga“ ir pasinaudoję programėle „Ar deklaruoti?“.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder