Petras Gražulis siūlo, kad MMA siektų pusę vidutinio atlyginimo šalies ūkyje

Petras Gražulis siūlo, kad MMA siektų pusę vidutinio atlyginimo šalies ūkyje

Seimo frakcijos "Tvarka ir teisingumas" seniūnas Petras Gražulis siūlo įteisinti, kad minimalios mėnesinės algos (MMA) dydis negali būti mažesnis negu pusė praėjusiais metais įstatymų nustatyta tvarka patvirtinto vidutinio darbo užmokesčio šalies ūkyje.

Jo Seimo posėdžių sekretoriate įregistruotos Darbo kodekso pataisos numato, kad minimalios mėnesinės algos dydis yra apskaičiuojamas atsižvelgiant į praėjusių metų įstatymų nustatyta tvarka patvirtintą vidutinį darbo užmokestį šalies ūkyje.

"Šios pataisos leis užtikrinti stabilų minimalios mėnesinės algos didėjimą, nes šie saugikliai padės užtikrinti, jog kylant ekonomikai darbo užmokestis taip pat proporcingai kiltų. Jei ši pataisa būtų priimta tai šiuo metu minimalus mėnesinis atlyginimas būtų 1150 litų", - pažymėjo "Tvarkos ir teisingumo" frakcijos seniūnas Petras Gražulis.

Nuo spalio 1-osios minimalus mėnesinis atlyginimas (MMA) Lietuvoje padidėjo nuo 1000 iki 1035 litų, arba 300 eurų.

Išankstiniais skaičiavimais, padidėjus MMA, valstybės biudžeto ir savivaldybių biudžetų lėšų poreikis (su socialinio draudimo įmokomis) 2014 m. spalio-gruodžio mėnesiais sudarys apie 5 mln. litų, 2015 m. - daugiau kaip 20,4 mln. litų (5,9 mln. eurų).

Premjeras A. Butkevičius yra sakęs, kad MMA kitais metais dar kartą būtų galima didinti po savivaldybių tarybų ir merų rinkimų.

MMA paskutinį kartą buvo didinama 2012 metų gruodį.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder