Pesimistiškai vertinančių šalies ekonominę ateitį mažėja

Pesimistiškai vertinančių šalies ekonominę ateitį mažėja

Balandžio mėnesį keturi iš dešimties - 42 proc. - Lietuvos gyventojų buvo tos nuomonės, kad per ateinančius 12 mėnesių ekonominė padėtis Lietuvoje nepasikeis.

Kad ji per tą laiką pablogės nurodė beveik trys iš dešimties - 28 proc. - viešosios nuomonės apklausos dalyvių.

Ketvirtadalis - 24 proc. - respondentų tikisi ekonomikos pagerėjimo, o 6 proc. neturėjo nuomonės šiuo klausimu.

Rinkos ir viešosios nuomonės tyrimų kompanijos "Baltijos tyrimai" naujienų agentūros ELTA užsakymu balandžio 21-30 dienomis atliktos apklausos duomenis palyginti su gyventojų atsakymais į šį klausimą prieš metus, pesimistiškai vertinančių ekonomikos ateitį Lietuvoje sumažėjo 22 procentiniais punktais. 2010 metų gegužę kas antras šalies gyventojas laikėsi nuostatos, kad per 12 mėnesių ekonominė padėtis blogės. Per metus optimistų, tikinčių ekonomikos pagerėjimu, padaugėjo 14 procentinių punktų.

Kad šalies ekonominė padėtis per ateinančius 12 mėnesių blogės dažniau nurodė vyresni nei 50 metų žmonės bei gyvenantys mažesniuose miestuose.

Ekonomikos pagerėjimu dažniau už kitus tiki jaunimas iki 30 metų, didmiesčių gyventojai, respondentai su aukštuoju išsilavinimu.

Labiausiai ekonomikos pagerėjimu per ateinančius 12 mėnesių tiki gyventojai, kurie jau šiuo metu pastebi ekonomikos gerėjimo ženklų - trys iš keturių respondentų.

Nieko gero nesitiki tie gyventojai, kurie dabartinę ekonomikos padėtį vertina kaip blogėjančią - devyni iš dešimties atsakė, kad ekonominė padėtis ateityje bus tokia pat bloga kaip ir dabar ar net dar pablogės.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder