Pernai šalies oro uostai perskraidino daugiau keleivių, nei Lietuvoje yra gyventojų

Pernai šalies oro uostai perskraidino daugiau keleivių, nei Lietuvoje yra gyventojų

Per 2014 metus Lietuvoje esančiais oro uostais iš viso pasinaudojo 3,79 milijono keleivių. Didžioji jų dalis teko Vilniaus tarptautiniam oro uostui.

Palyginti su 2013 metais, pernai Vilniaus, Kauno ir Palangos oro uostuose keleivių srautas išaugo 9 proc., skrydžių padaugėjo 10 proc. Lietuvos oro uostų generalinis direktorius Gediminas Almantas teigia, kad lėktuvų keleivių augimą lemia dabartinės šalies verslo vystymo sąlygos ir vis didėjantis žmonių mobilumas, Lietuva tampa vis patrauklesnė užsienio šalių turistams.

"Šiais metais, kai esame išrinkti į pasaulio kelionių patarėjo "Lonely Planet" ir amerikietiškojo verslo žurnalo "Forbes" lankytinų šalių trejetuką, tikimės sulaukti dar didesnio srauto atvykstančiųjų", - teigia G. Almantas.

Keleivių skaičius pernai didėjo visuose trijuose šalies oro uostuose: Vilniuje jų aptarnauta 2,9 mln., iš čia keleiviai dažniausi vyko į Londoną, Frankfurtą ir Rygą. Kaune 2014 m. aptarnauta 724 tūkst., populiariausios buvo vasaros atostogų kryptys. Palangos oro uostu pasinaudojo133 tūkst. keleivių, dažniausiai skraidinta į Danijos sostinę Kopenhagą. Visi oro uostai 2014 m. priėmė ir išleido 47 tūkst. skrydžių.

Prie pernai išaugusio keleivių srauto labiausiai prisidėjo "Wizz Air", "Turkish Airlines" ir SAS avialinijos.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder