Per penkis pirmuosius metų mėnesius Ignalinos AE uždirbo daugiau nei 3 milijonus litų

Per penkis pirmuosius metų mėnesius Ignalinos AE uždirbo daugiau nei 3 milijonus litų

Per pirmuosius penkis 2012 m. mėnesius VĮ Ignalinos atominė elektrinė (IAE) pardavė įmonei nereikalingo turto už daugiau nei 3 mln. litų (3 190 361 litą).

2012 m. buvo surengti aštuoni aukcionai įmonei nebereikalingam turtui, susidariusiam įgyvendinant eksploatacijos nutraukimo projektus, parduoti. Buvo parduota beveik 203 tonos įvairių metalų ir elektronikos laužo, taip pat nereikalinga įranga, biuro technika ir statybinės medžiagos.

2012 m. IAE planuojama išmontuoti apie 2500 tonų įrangos. Dalis šios įrangos taip pat bus parduodama aukcionuose. Efektyvų turto realizavimą užtikrinti leido keletas priemonių: 

aukcionų dalyvių patikimumas buvo užtikrintas dalyvavimo aukcione sąlygose numatytu užstatu;

buvo užtikrinta reali konkurencija tarp dalyvių ir skaidrus pardavimo procesas; buvo parduodama už aukščiausią siūlomą kainą;

glaudžiai bendradarbiaujant IAE padaliniams buvo užtikrintas pagrįstas sudėtingos įrangos pardavimo kainos nustatymas ir efektyvus potencialių pirkėjų pritraukimas.

Ignalinos AE administracija, siekdama kuo efektyviau naudoti įmonės lėšas ir valdyti turtą, ėmėsi visų priemonių viešųjų pirkimų ir aukcionų procedūrų skaidrumui užtikrinti. Tikimasi, kad tai paskatins Lietuvos ir užsienio verslo atstovus aktyviau dalyvauti IAE skelbiamuose viešųjų pirkimų konkursuose, turto pardavimo aukcionuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder