Per "Klaipėdos naftos" talpyklas "Neste" importuos degalus

Per "Klaipėdos naftos" talpyklas "Neste" importuos degalus

AB „Klaipėdos nafta" ir UAB „Neste Lietuva", atstovaujanti Suomijos korporacijai „Neste Oil", pasirašė sutartį, pagal kurią degalinių tinklą valdanti bendrovė importuos ir kraus degalus per „Klaipėdos naftos" talpyklas.

Pirmadienį į „Klaipėdos naftos" šviesiųjų naftos produktų talpyklas buvo perkrauta šiai įmonei skirta pirmoji benzino siunta, iki savaitės pabaigos bus perkrautas ir pirmasis dyzelino krovinys, pristatytas tanklaiviu iš „Neste Oil" naftos perdirbimo įmonės Porvo mieste, Suomijoje.

„Neste Lietuva" per „Klaipėdos naftos" terminalą importuotais degalais aprūpins savo degalines ir didmeninius klientus Vakarų Lietuvoje.

Sutartis tarp bendrovių sudaroma pirmą kartą

Pasak „Klaipėdos naftos" generalinio direktoriaus Roko Masiulio, „Klaipėdos nafta" yra pasirengusi perkrauti tokį kiekį degalų, kokio reikės „Neste Lietuva", kad galėtų užtikrinti Vakarų Lietuvos, ir jei reikės - ir kitų Lietuvos regionų klientų poreikius. Tikslūs sutarties duomenys apie planuojamus perkrauti degalų kiekius - sutartyje apibrėžta konfidenciali informacija.

Valstybei priklauso 72,32 proc. „Klaipėdos naftos" akcijų.

UAB „Neste Lietuva" atstovauja Suomijos korporacijai „Neste Oil" ir yra didžiausias automatinių degalinių tinklas Lietuvoje, valdantis iš viso 61 automatinę degalinę.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder