Per 8 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų vėluoja pateikti deklaracijas

Per 8 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų vėluoja pateikti deklaracijas

Klaipėdos apskrities valstybinė mokesčių inspekcija (toliau – Klaipėdos AVMI) informuoja, kad pajamų deklaracijų nepateikusiems Klaipėdos apskrities gyventojams išsiųsti VMI priminimai. Preliminariais skaičiavimais, deklaracijų nepateikė 8,4 tūkst. tai privalėjusių padaryti apskrities gyventojų: iš jų - apie 4,5 tūkst. Klaipėdos m. gyventojų; apie 1,1 tūkst. Klaipėdos r.; per 1 tūkst. Šilutės r.; beveik 1 tūkst. Kretingos r.; per 0,4 tūkst. Palangos m.; per 0,3 tūkst. Skuodo r. ir per 50 Neringos m. gyventojų.

„Daugiausia pateikti deklaracijas ir sumokėti mokestį vėluoja pasinaudoję didesniu nei priklauso neapmokestinamuoju pajamų dydžiu, taip pat gyventojai, privalantys deklaruoti turtą ir tuo pačiu pateikti pajamų deklaraciją, verslo liudijimus turėję ar individualią veiklą pagal pažymą vykdę mokesčių mokėtojai. Visiems vėluojantiems pateikti deklaracijas VMI pradeda siųsti priminimus: Elektroninio deklaravimo sistemos vartotojai bus informuojami e. būdu, o kitiems siunčiami tradiciniai laiškai“, - sako Klaipėdos AVMI Mokestinių prievolių departamento direktorė Edita Cibienė.

Pasak E. Cibienės, VMI šiemet sulaukė pajamų deklaracijų už 2012 metus iš 98,7 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų, 96 proc. iš jų deklaracijas pateikė elektroniniu būdu. Šiemet per 68,7 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų, pateikusių deklaracijas, siekia pasinaudoti GPM lengvatomis ir susigrąžinti per 27,8 mln. litų sumą, o per 13 tūkst. gyventojų deklaravo turį sumokėti per 15,8 mln. litų GPM.

Sulyginusi gautas deklaracijas su trečiųjų šaltinių (bankų, darboviečių, gyventojų verslo partnerių) pateikta informacija, Mokesčių inspekcija nustatė, kad dar apie 8,4 tūkst. Klaipėdos apskrities gyventojų vėluoja įvykdyti savo mokestines prievoles – pateikti deklaraciją ir, jei reikia, sumokėti mokestį. Klaipėdos AVMI rekomenduoja deklaracijas pateikti kuo skubiau ir tai padaryti patogiausiu būdu – pasinaudojant VMI Elektroninio deklaravimo sistema.

Primename, kad mokesčių mokėtojui laiku (iki gegužės 2 d.) nepateikus pajamų mokesčio deklaracijos ir nesumokėjus priklausančių mokesčių, nuo gegužės 3 dienos bus suskaičiuoti delspinigiai (0,03 proc. už kiekvieną dieną), kai deklaracija bus pateikta VMI. Mokesčių inspekcija, kaip ir ankstesniais metais, pirmiausia informuoja mokėtojus, siekia, kad jie savarankiškai vykdytų mokestines prievoles, bet piktybiškai vengiančius mokėti planuoja bausti ir už deklaracijų nepateikimą (bauda gali siekti 500 litų).

„Jei gyventojas susiduria su finansiniais sunkumais ir negali iškart sumokėti pajamų mokesčio, VMI ragina jį kreiptis dėl mokesčių atidėjimo ar mokėjimo išdėstymo dalimis“, - primena E. Cibienė, akcentuodama, kad gyventojui toks būdas kainuos kur kas pigiau, nei vėliau gresiantis lėšų areštas, išieškojimas iš turto ir t.t.

Klaipėdos AVMI primena, kad visą reikiamą informaciją mokesčių klausimais gyventojai ir bendrovės gali gauti paskambinę trumpuoju Mokesčių informacijos centro telefonu 1882, apsilankę VMI interneto svetainėje www.vmi.lt bei pasinaudodami VMI konsultacinės medžiagos kataloge sukaupta medžiaga. VMI Mokesčių informacijos centro trumpuoju telefonu 1882 teikiamos konsultacijos įrašomos ir yra lygiavertės rašytinėms.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder