Pažintis su šiuolaikine Japonijos architektūra.

Tarptautinės muziejų dienos išvakarėse, gegužės 17 d., Klaipėdos paveikslų galerijoje visuomenei pristatyta įspūdinga ekspozicija - fotografijų paroda "Šiuolaikinė Japonijos architektūra. 1985-1996 m."
Japonijos fondo ir Japonijos architektūros instituto parengta fotografijų paroda, pristato šiuolaikinę tekančios saulės šalies architektūrą, pakerinčią žiūrovus netikėtomis formomis ir moderniomis technologijomis. Ant didžiulų lakštų atspaustose fotografijose didmiesčių, miestų, miestelių ir kaimų, priemiesčių, kurortinių vietovių pastatai: gyvenamieji namai, verslo ir meno centrai, bibliotekos ir muziejai. Po kiekviena fotografija pateikiami komentarai ir architektūrinio sprendimo brėžiniai.
Parodą pristatęs Japonijos laikinasis reikalų patikėtinis Lietuvoje ponas Eizo Kaneyasu, didžiai susirinkusiųjų nuostabai lietuviškai atsiprašęs, jog parodą pristatys japonų kalba, trumpai apibūdino šiuolaikinę Japonijos architektūrą. "Tokiai Japonijos architektūrai - 600 metų. Ir jau pirmieji mūsų šalies architektai kėlė sau sąlygą, kad tarp pastatų, gamtos ir žmogaus būtų harmonija. Nuolatos jausdami taifūnų ir žemės drebėjimų grėsmę, mes supratome, jog žmogus - tik maža, silpna didelės ir galingos gamtos dalelė. Todėl statydami pastatus architektai labiausiai kreipia dėmesį, kad jie neužgožtų, nesudarkytų kraštovaizdžio. Norėčiau, kad Klaipėdos žiūrovai taip pat pabandytų įžvelgti šiose fotografijose harmonijos dėsnį, pasvarstytų, kaip ji pasiekta", - sakė svečias. O į parodos atidarymą gausiai susirinkę miestelėnai, susidomėję tolimo, sunkiai pasiekiamo krašto architektūra, ilgai apžiūrinėjo ekspoziciją.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder