Paveldėtojams skubėti į banką nepatariama

Rubliniai indėliai

Po to, kai buvo pranešta, jog nuo gruodžio 16 d. bus pradėtos grąžinti atkurtos rublinės santaupos jų paveldėtojams, jeigu šie iki gruodžio 1 d. parašys pareiškimus "Hansabankui", redakcija sulaukė skaitytojų skundų, esą "Hansabanko" tarnautojai tokių pareiškimų nepriima, nes neturi oficialių nurodymų.

Pakomentuoti, kodėl taip yra, "Vakarų ekspresas" paprašė "Hansabanko" mažmeninės bankininkystės grupės vadovę Sonatą Kazlauskaitę.

"Mes banke teturime tiek pat duomenų, kaip ir laikraščių skaitytojai. Kol kas mes dar negavome nei oficialių nurodymų, į sąskaitas dar nėra pervestos lėšos.

Galiu pranešti tik tiek: jeigu paveldėtojai, kurių artimieji mirę iki 1998 metų sausio, yra susitvarkę paveldėtų rublinių indėlių sąskaitas, jiems jokių pareiškimų rašyti nereikės. Tiesiog į sąskaitas bus pervestos lėšos ir jomis bus galima disponuoti.

Tokių paveldėtojų Lietuvoje yra apie 47 tūkstančius. Jiems iš viso bus grąžinta apie 140 mln. litų. Kaip ir iki šiol, toliau bus grąžinamos santaupos I grupei priskirtiems indėlininkams bei indėlininkams, kurie patyrė nuostolių dėl gaisro ar kitų stichinių nelaimių, taip pat paveldėtojams, kai indėlininkai yra mirę po 1998 metų sausio 1 dienos".

Gražina JUODYTĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder