Patraukė šaligatvį, o ne tvorą

Patraukė šaligatvį, o ne tvorą

Naujojo Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo statytojai ilgai neužtruko ir grąžino miestiečiams anksčiau tvora užtvertą šaligatvį.

Pernai lapkričio pradžioje "Vakarų ekspresas" rašė, kad tveriant naująjį keleivių ir krovinių terminalą tvora pusiau "pergnybė" šaligatvį ir miestiečiai juo nebegalėjo naudotis.

Tada kalbintas UAB Klaipėdos keleivių ir krovinių terminalo generalinis direktorius Benediktas Petrauskas teigė, kad tokia tvora buvo numatyta pagal parengtą projektą, pagal jame numatyto sklypo, kuris patvirtintas detaliuoju planu, ribas. O terminalui numatytas sklypas ėjo taip, kad kirto šaligatvį. Jis žadėjo pasitarti, ką būtų galima padaryti susidarius tokiai situacijai.

Vakar įsitikinome, kad tvora stovi kaip stovėjusi, o šaligatvis jau seniai perkeltas kiek tolėliau, tad juo žmonės gali kuo puikiausiai eiti taip, kaip eidavo anksčiau.

"Tvora aptvertas mūsų sklypas. Jame daug ko buvo, ką reikėjo sutvarkyti. Kai pamatėme, kad tas šaligatvis yra reikalingas žmonėms, geranoriškai jį atstatėme pasirūpindami miestiečiais. Nieko daugiau padaryti negalėjome, bet sutvarkėme taip, kad žmonėms būtų patogu, t. y. šaligatvis atsistojo į vietą", - sakė B. Petrauskas.

Bendras tvoros ilgis aplink visą keleivių ir krovinių terminalą, įskaitant ir tai, kad reikia dar aptverti ir geležinkelį iš abiejų pusių, sieks daugiau nei kilometrą. Vien tik terminalo tvora kainuos beveik pusę milijono litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder