Patikrinti stintų žvejai

Patikrinti stintų žvejai

Sausio 6 d. vakarą Klaipėdos regiono aplinkos apsaugos departamento Klaipėdos gyvosios gamtos apsaugos inspekcijos pareigūnai kartu su neetatiniais aplinkos apsaugos inspektoriais aplankė ant Palangos tilto stintas gaudančius žvejus. Nors ir spaudė nemenkas šaltukas, tačiau tai neišgąsdino agurkais kvepiančių žuvų gaudytojų. Patikrinta apie 15 nestandartinius žvejybos įrankius turinčių žvejų.

Vienas žvejas nubaustas už didesnio nei leistina žvejybos įrankio naudojimą (bauda nuo 115 iki 289 eurų su pažeidimo įrankio konfiskavimu), penki žvejai neturėjo įsigiję žvejo kortelės stintų gaudymui (bauda nuo 86 iki 173 eurų). Vieno draudžiamo žvejybos įrankio savininkas nenustatytas, todėl šis tinklinis samtis paimtas.

Tą patį vakarą buvo patikrinti ir Klaipėdos mieste, uosto akvatorijoje, nuo krantinių stintas gaudantys žvejai. Iš 20 žvejojusių asmenų, 4 neturėjo žvejo mėgėjo bilieto ir 2 žvejai naudojo daugiau kabliukų nei leistina (bauda nuo 7 iki 57 eurų arba įspėjimas).

Nors Aplinkos ministro savo įsakymu leidžiama sugauti neribotą kiekį stintų, tačiau nereikia pamiršti, kad tai būtina daryti teisėtai, nepažeidžiant mėgėjų žvejybos taisyklių. Klaipėdos regiono aplinkosaugininkai planuoja ir ateityje reguliariai tikrinti stintas gaudančius žvejus.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder