Paštą užplūdo šventiniai sveikinimai

Paštą užplūdo šventiniai sveikinimai

Gruodis - paties darbymečio pašte mėnuo. Šį mėnesį siuntų pagausėja 3-4 kartus, todėl šventiniam laikotarpiui tradiciškai pradedama ruoštis dar lapkritį. Patys paštininkai laiškus ir siuntinius pataria išsiųsti kiek anksčiau - likus bent savaitei iki švenčių, o geriausia - dviem. Šiemet tam pasitelkta papildoma 40 žmonių brigada.

Pasaulyje pastaruosius kelerius metus pastebima tendencija, kad kiekvienais metais laiškų išsiunčiama keliolika procentų mažiau. Lietuvoje laiškų taip pat siunčiama mažiau, tačiau per šventes, ypač prieš šv. Kalėdas, išsiunčiamų ir gaunamų laiškų skaičius išauga dvigubai.

Lietuvos Pašto tinklo tarnybos direktorės Ingos Dundulienės teigimu, nors informacinės technologijos vis labiau populiarėja, daugelis žmonių vis dar siunčia sveikinimus ranka užrašytus ant atvirukų ir atvirlaiškių.

„Tradicijos pasveikinti savo artimus žmones ar padaryti jiems staigmeną, siunčiant sveikinimą ar dovanėlę paštu, nepamiršta ne tik vyresni pašto klientai. Šį būdą iš naujo atranda ir jaunimas, kurių vis daugiau giminaičių ir draugų gyvena užsienio šalyse“, - džiaugėsi moteris.

Pasak jos, kiekvienais metais ateina Kalėdos ir darbo krūvis šiuo laikotarpiu kasmet būna panašus, tad darbuotojai yra įpratę ir didesnių nesklandumų nekyla. Kad laiškai ir siuntiniai šventiniu laikotarpiu greičiau pasiektų gavėjus, šiemet įdarbinta 40 žmonių, kurie padeda paskirstyti siuntas.

Pašto paslaugų įkainiai, atsižvelgiant į sezoną, nėra keičiami. Tiek šventiniu, tiek kitu metu galioja tos pačios kainos.

I.Dundulienė tikisi, jog nors kol kas žmonės mieliau siuntas siunčia paštu, su laiku jie atras ir savitarnos terminalų privalumus.

„Terminalai itin patogus būdas siųsti siuntas ilgai dirbantiems ar prieš šventes nespėjantiems užsukti į paštą gyventojams. Naudojantis terminalais nereikia taikytis prie pašto ar kurjerio darbo laiko, laukti eilėse, nes per terminalus siuntą galima išsiųsti (ir atsiimti) kad ir 2 valandą nakties. Terminalai įrengti gyventojams lengvai pasiekiamose ir patogiose vietose - prie didžiųjų prekybos centrų, degalinių, paštų, tad jais pasinaudoti tikrai patogu“, - siūlė I.Dundulienė.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder