Parduoti negalima. Išnuomoti

Parduoti negalima. Išnuomoti

Sausio pabaigoje "Geotermą" įtraukus į antros kategorijos nacionaliniam saugumui užtikrinti svarbių įmonių sąrašą buvo nutraukta bendrovės privatizavimo procedūra. Visgi status quo ilgai nesitęsė ir dabar Turto bankas pirmąją ir vienintelę Lietuvoje geoterminio šildymo jėgainę ketina išnuomoti.

"Vakarų ekspresas" jau rašė, jog įmonės privatizavimo aukcionas turėjo vykti sausio 31 dieną. Planuota parduoti "Geotermos" 100 proc. akcijų paketą už 1 eurą, viešo aukciono laimėtoją įpareigojant grąžinti bendrovės skolą Finansų ministerijai iki rugsėjo 1 dienos. Taip pat užtikrinant, kad įmonėje būtų tęsiami Europos Sąjungos finansuojami projektai inžinerijos mokslinių tyrimų srityje ir ne trumpiau nei penkerius metus po privatizavimo mokslininkams būtų sudarytos sąlygos atlikti tyrimus pagal finansuojamus projektus ir programas geotermijos srityje.

Visgi Seime sausio 12 d. vykusiame posėdyje balsų dauguma buvo pritarta "Geotermą" įtraukti į minėtą svarbių įmonių sąrašą ir privatizavimo procedūros buvo sustabdytos.

Tačiau prieš kelias dienas Turto bankas paskelbė, jog svarstoma galimybė nuomoti bendrovės statinius, įrenginius ir įrangą. Esą tai padėtų užtikrinti bendrovės veiklos tęstinumą, mat nuomotinas turtas būtų skirtas šilumos gamybos veiklai. Siūloma nuomotis pagrindinį gamybinį pastatą (1607,91 kv. m.), pagalbinius pastatus bei inžinerinius tinklus. Tiesa, orientacinė kaina nenurodoma - ją kartu su siūlomu nuomos terminu iki kovo 1 d. Turto bankui turėtų nurodyti patys interesantai.

"Vakarų ekspreso" inf.

Informacija

UAB "Geoterma" buvo įsteigta 1995 m. gruodžio 22 d. Lietuvos Respublikos Vyriausybės nutarimu.

Parodomoji geoterminė jėgainė Klaipėdoje buvo pradėta statyti 1997 m. Projektui buvo skirta Danijos aplinkosaugos agentūros bei Pasaulio aplinkosaugos fondo parama, taip pat pasitelkta ir Pasaulio banko paskola.

Įmonė šilumos gamybą vykdyti pradėjo 2004 m.

Šilumos gamyba sustabdyta nuo 2017 m. kovo 1 d., nes bendrovė nebegalėjo konkuruoti tiekdama šilumos energiją, mat kiti šilumos energijos tiekėjai miestui ją parduoda pigiau.

Valstybei nuosavybės teise priklauso 76,56 procento "Geotermos" akcijų, likusios - "Lietuvos energijos gamybai".

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder