Pajūris sulauks pigių skrydžių?

Pajūris sulauks pigių skrydžių?

Susisiekimo ministras Eligijus Masiulis patvirtino "Vakarų ekspreso" šaltinių teiginius, kad Palangos oro uostu kitą sezoną gali pradėti naudotis Vengrijos pigių skrydžių bendrovė "Wizz Air". Ji skraidintų į Londoną.

Ministras taip pat tikina, kad vedamos derybos ir dar su pora aviakompanijų, kad iš Vakarų Lietuvos atsirastų dar keletas skrydžių Vakarų Europos kryptimi.

"Sutartis dar nepasirašyta, bet esame arti to. Beje, vienas iš "Wizz Air" pageidavimų yra, kad Palangos oro uosto pavadinime atsirastų ir Klaipėdos vardas", - sakė E. Masiulis.

Žinia, "Vakarų ekspresas" vakar rašė apie peripetijas dėl uosto pervadinimo, kurios sukėlė kurorto valdžios nepasitenkinimą. Tuo metu skaitytojai vakar informavo, kad prieš keletą dienų nusipirkus bilietą skrydžiui į Rygą, ant jo jau buvo rašoma "Klaipėda/Palanga LT".

Pasak E. Masiulio, deryboms dėl naujų skrydžių iš Palangos įtakos turi ir tai, kad Klaipėdos regiono savivaldybės palankiai žiūri į galimybes skirti lėšų skrydžių rinkodarai.

Ministras tikisi, kad sutartys dėl naujų skrydžių gali būti pasirašytos dar šiemet, nes nauji skrydžiai turėtų startuoti kitų metų pavasarį.

"Wizz Air" šiuo metu Lietuvoje skraidina keleivius iš Vilniaus oro uosto trylika krypčių - į Barseloną, Bergeną, Donkasterį, Dortmundą, Eindhoveną, Korką, Liverpulį, Londoną, Milaną, Oslą, Paryžių, Romą ir Stavengerį. Tačiau kompanijai stiprią konkurenciją Vilniuje pastaruoju metu sudaro Airijos pigių skrydžių bendrovė "Ryanair".

Tuo metu iš Palangos dabar galima nuskristi tik į Kopenhagą (skraidina SAS), Oslą ("Norwegian Air Shuttle") bei Rygą ("AirBaltic").

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder