Pagaliau rekonstruojamas Juozo alaus restoranas.

Populiarusis Juozo alaus restoranas, įsikūręs Kretingos rajone Žibininkų kaime, galėjo būti uždarytas per Klaipėdos jubiliejaus šventę. Būtent rugpjūčio pradžije baigėsi pavojingų restorano pastatų rekonstravimui Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos duotas terminas.
Užeigos savininkas Juozas Matulevičius ilgą laiką kategoriškai atsisakinėjo vykdyti pateiktus reikalavimus.
Kaip sakė Valstybinės priešgaisrinės priežiūros inspekcijos viršininkas Gintautas Stankevičius, po "Vakarų ekspreso" publikacijų skandalingasis verslininkas pagaliau ėmėsi priešgaisrinės saugos neatitinkančius pastatus rekonstruoti. Duotas terminas pratęstas iki spalio mėnesio.

Verslininkas atlyžo

Pasak G. Stankevičiaus, Juozo alaus restorano likimas buvo svarstomas ir Priešgaisrinės apsaugos ir gelbėjimo departamente prie VRM. Valstybės pareigūnai pritarė, kad jei užeigos pastatai nebus rekonstruoti, teks ją uždaryti.
Restorano savininkas Juozas Matulevičius prieš pasibaigiant duotam terminui į priešgaisrinę gelbėjimo tarnybą kreipėsi raštu, prašydamas pastatų rekonstrukcijai skirtą laiką pratęsti dar dviem mėnesiams. Terminas atidėtas iki spalio mėnesio su sąlyga, kad ir toliau bus įgyvendinami reikalavimai.
Šiuo metu Juozo alaus restorane jau įvykdyta ir vykdoma daugiau nei 50 proc. gaisrininkų reikalautų statybos darbų.
G. Stankevičius prisipažino, jog užeigos patikrinimo metu pamatyti pokyčiai išties maloniai nustebino.

Rekonstrukcijos jau vyksta

Vieni pagrindinių reikalavimų buvo įrengti daugiau atsarginių išėjimų bei pastatyti ugniasienę. Šiuo metu pagrindinio pastato antrajame aukšte jau pradėtas daryti reikalautas papildomas atsarginis išėjimas. Trečiajame aukšte taip pat jau išmušta siena ir daromas dar vienas išėjimas.
Anksčiau savininkai kategoriškai atsisakydavo statyti ugniasienę: akliną konstrukciją, sieną iš nedegios medžiagos, kuri atskirtų patalpą ir gaisro atveju neleidžia ugniai toliau išplisti, sulaikydama ją trim su puse valandom.
Kaip sakė G. Stankevičius, sudėtingiausia bus pastatyti ugniasienę.
"Tam, kad ji būtų įrengta, matyt, reikės rekonstruoti ir lubų sijas. Estetinio vaizdo ugniasienė neturėtų gadinti: skiriamoji siena gali būti pagaminta iš akmenų ar kitokios prie interjero pritaikytos medžiagos", - sakė gaisrininkas.
Taip pat yra įrengtos priešgaisrinės saugos signalizacijos, būtinas gaisro gesinimui skirtas vandentiekis. Kasdien vandeniu yra laistomi šiaudiniai stogai, ko, pasak gaisrininkų, anksčiau nebuvo daroma.
Nors ir yra cheminių medžiagų, kuriomis padengti šiaudai tampa atsparūs ugniai, tačiau tik iki pirmo lietaus ar rasos. Tad šiaudų impregnuoti nedegia medžiaga yra neįmanoma.
Pataisyti židiniai: aplink kaminą 50 cm spinduliu įrengtos nedegios konstrukcijos.
"Šiuo metu nėra tiesioginės grėsmės kilti gaisrui, o anksčiau buvo", - teigė G. Stankevičius.

Išsisukinėjo nuo baudų

Juozo alaus užeigos savininkai yra keletą kartų bausti už tai, kad nepaisė gaisrininkų reikalavimų. Tačiau nuolat buvo bandoma išvengti baudų mokėjimo. Savininkai savo bendrovei nusamdydavo direktorių.
Po to, kai atsakingas už priešgaisrinę saugą direktorius gaudavo raštą apie priešgaisrinės saugos reikalavimus neatitinkančius objektus restorane, būdavo priverstas parašyti pareiškimą apie išėjimą iš darbo. Tad nelikdavo atsakingo asmens. G. Stankevičius sakė, jog už prasižengimus atsako savininkas, tačiau jei yra paskiriamas direktorius, atsakomybė pereina šiam.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder