Pabrangusių liudijimų nuperkama daugiau

Pabrangusių liudijimų nuperkama daugiau

Paskelbus, jog nuo šių metų brangs verslo liudijimai, nuogąstauta, kad nemaža dalis smulkiųjų verslininkų patirs sunkumų. Gal ir patirs, tačiau jų bus daugiau - palyginti su pernai, išduotų liudijimų skaičius auga.

Nuo sausio 1-osios verslo liudijimas Klaipėdoje kainuoja mažiausiai 1 530 litų - minimali jo kaina, palyginti su praėjusiais metais, išaugo 90 litų. Pabrangimą lėmė padidėjusi minimali mėnesio alga.

Dalis smulkiųjų verslininkų iš karto pareiškė dėl šios priežasties kelsiantys savo paslaugų įkainius, o didėjančią liudijimų kainą vadino papildoma našta.

Tačiau realybė rodo ką kita - per pirmąsias 9 šių metų dienas pabrangusių liudijimų išduodama daugiau. Klaipėdos apskrities valstybinės mokesčių inspekcijos duomenimis, liudijimus įvairiai veiklai buvo įsigiję 1 192 klaipėdiečiai, o pernai tuo pačiu metu - 1 069 gyventojai.

2013-ųjų liudijimo kaina nustatyta pagal praėjusių metų spalio 1 d. galiojantį minimalios algos dydį, o jai po Naujųjų padidėjus iki 1 tūkst. litų, liudijimai brangiau kainuos ir 2014 metais.

Pernai Klaipėdoje išduoti 3 389 verslo liudijimai, savivaldybė už turėtų gauti apie milijoną litų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder