Oficialu: "Švyturio" Ekstra" – mėgstamiausias lietuvių alus

Oficialu: "Švyturio" Ekstra" – mėgstamiausias lietuvių alus

„Švyturio“ Ekstra“ alų papuošė dar vienas garbingas apdovanojimas. Kasmetiniuose Prekybos įmo-nių asociacijos rengiamuose rinkimuose alus „Ekstra“ pripažintas „Populiariausia preke“ alaus ka-tegorijoje. Tai jau ketvirtasis „Populiariausios prekės“ titulas „Švyturio“ Ekstros“ trofėjų kolekcijoje. „Populiariausia preke“ klaipėdietiškas lageris pripažintas ir 2011, 2012 ir 2013 m.

„Šiuo apdovanojimu ypatingai džiaugiamės ir didžiuojamės. Tai, kad rinkdamiesi alų, pirkėjai dažniausiai pa-sirenka „Švyturio“ Ekstra“, rodo mūsų, kaip aludarių, meistrystės įvertinimą. Virdami „Ekstra“ alų parodome tai, ką sugebame geriausiai, – gaminti aukščiausios kokybės, tarptautiniu mastu ne kartą geriausiai įvertintą tikrą lietuvišką alų. Alaus populiarumas mums padeda išlaikyti nekintančią „Ekstros“ kokybę. Alų gaminame nuolat, todėl jis neužsistovi sandėliuose ar prekybos vietose. Tai alui labai svarbu“, – sako „Švyturio“ vyriausioji aludarė Džuljeta Armonienė.

„Populiariausios gamintojo prekės“ rinkimai organizuoti jau šeštąjį kartą. Juose įvairiose kategorijose išrenkami populiariausi pagal pirkėjų pasirinkimą produktai, t.y. tie produktai, kuriuos, didžiųjų prekybos tinklų duomenimis, pirkėjai rinkosi dažniausiai. Pernai įvestas ir papildomas – kokybės – kriterijus. „Populiariausia gamintojo prekė“ dar turi pereiti Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos bei Vartotojų tarnybos patikrą dėl produkto kokybės ir saugos. Tarp nominuotų prekių tradiciškai dominuoja Lietuvos gamintojų produkcija.

Aukso medaliais pripažinta kokybė

„Švyturio“ Ekstra“ – pirmasis alus Lietuvoje, dėl savo aukštos kokybės ir ypatingų skonio savybių sulaukęs tarptautinio pripažinimo ir pelnęs aukščiausius įvertinimus pasauliniuose apdovanojimuose. 1995 m. „Švytu-rio“ vyriausiosios aludarės Džuljetos Armonienės sukurtas „Dortmunder/European Export“ klasės lageris jau 20 metų verdamas, laikantis griežtų kokybės standartų.

Vaiskios aukso spalvos „Ekstra“ alus pasižymi derančiu skonio intensyvumu ir lengvumu, kurį pagyvina vos juntamas apynių kartumas. Skonį ir kokybę šiam alui suteikia išskirtinė receptūra, kurią atspindi ir pats alaus pavadinimas – Ekstra. Jis verdamas iš miežių salyklo, ryžių, karčiųjų ir aromatinių apynių, alaus mielių bei gėlo vandens.

„Švyturio“ Ekstra“ alus iš kitų lagerių išsiskiria savo ekstra sudėtimi. Virdami „Ekstrą“ alų miežių salyklo dedame daugiau nei reikia išgauti 5,2% alkoholio. Kartu išgaunamas ir intensyvesnis alaus skonis. Baigdami virti alų, jo aromatą ir skonį sustipriname papildomai įdėdami apynių“, – „Ekstros“ receptą pristato Dž. Armonienė.

„Ekstros“ kokybę garantuoja ir unikali kokybės tikrinimo sistema, kuomet nepriklausomos laboratorijos eks-pertai alų tyrimams paima iš bet kurios, aludariams nežinomos, Lietuvos parduotuvės ir vėliau atsiunčia iš-samią kokybės ataskaitą.

Baruose pilstomas „Ekstra“ alus – nepasterizuotas, todėl barų lankytojai visada užtikrinti – bokale jis visada šviežias.

„Baruose pilstomas „Ekstra“ alus turi labai aiškų galiojimo laiką – 28 dienas. Tiek dienų jis išlaiko savo ge-riausias skonio ir kokybės savybes. Po 28 d. jis pakeičiamas ką tik išvirtą nauja partija. Užsisakant bare „Ekstra“ alaus, į taurę kartu pilama ir garantija, kad jis yra šviežias“, – sako „Švyturio“ vyriausioji aludarė.

Nuotraukoje: Vyriausioji „Švyturio“ aludarė Dž.Armonienė: džiaugiamės, kad jau „Ekstra“ lietuviai mėgsta labiausiai.

„Švyturio“ Ekstra“ – daugiausiai apdovanojimų turintis lietuviškas alus


Aukso medalis

2012 m. Pasaulio alaus taurės apdovanojimai

Aukso medalis

2012 m. Stokholmo alaus festivalis

Aukso medalis

2014 m. Pasaulio alaus apdovanojimai

Sidabro medalis

2000 m. Pasaulio alaus taurės apdovanojimai

3 žvaigždutės

2012 m. Tarptautinio skonio ir kokybės instituto Briuselyje aukščiausias įvertinimas

Populiariausia prekė Lietuvoje

2011 m., alaus kategorija

Populiariausia prekė Lietuvoje

2012 m., alaus kategorija

Populiariausia prekė Lietuvoje

2013 m., alaus kategorija

Populiariausia prekė Lietuvoje

2015 m., alaus kategorija

Reklama

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder