Nuspręsta griauti pastatus Merkio gatvėje

Nuspręsta griauti pastatus Merkio gatvėje

Vakar Klaipėdos miesto savivaldybės Turto komitetas pritarė pastatų Merkio g. 1 ir Merkio g. 4 griovimui.

Pastatus numatoma nugriauti, nes jie patenka į uosto plėtros teritoriją bei naujai statomo geležinkelio sanitarinę apsauginę zoną.

Dar pernai balandį tarp miesto savivaldybės ir Uosto direkcijos buvo pasirašyta sutartis, pagal kurią savivaldybės administracija įsipareigojo iškeldinti gyventojus iš savivaldybei priklausančių butų pastatuose Merkio g. 1 ir 4 bei juos nugriauti. Pagal sutartį Uosto direkcija kompensuoja savivaldybei statinių griovimo ir teritorijos sutvarkymo bei naujų butų iškeldintiems gyventojams pirkimo išlaidas.

Pasak savivaldybės Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės, beveik visi gyventojai iš minėtų socialinių būstų jau iškeldinti. Jos teigimu, iškeldinant gyventojus buvo įvairiausių situacijų, tačiau visą procesą būtų galima pavadinti sklandžiu. Problemų kilo vos su keliais nuomininkais, tačiau jas išspręsti dar yra laiko.

Po miesto Tarybos sprendimo, G. Paulikienės teigimu, dar teks laukti Vyriausybės nutarimo, nes dalis butų šiuose namuose nuosavybės teise priklauso asmenims, todėl dėl likusios dalies nugriovimo turi spręsti Vyriausybė. Tad šis procesas, anot G. Paulikienės, šiek tiek užsitęs. Savivaldybė imsis pastatų griovimo darbų organizavimo tik Vyriausybei priėmus nutarimą.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder