Nuostolingoji "Airbaltic" mąsto, kaip įsigyti naujų lėktuvų

Nuostolingoji "Airbaltic" mąsto, kaip įsigyti naujų lėktuvų

Vienas iš sprendimų, kaip Latvijos nacionalinei skrydžių bendrovei „airBaltic“, skrydžius vykdančiai ir iš Palangos oro uosto, finansuoti naujų lėktuvų pirkimą, gali tapti išperkamoji nuoma lizingas, BNS sakė Latvijos susisiekimo ministerijos ryšių su visuomene skyriuje. Būtent ši ministerija atstovauja stambiausio bendrovės akcininko – valstybės – interesams, skelbia DELFI.lv.

Ministerijos atstovai žurnalistams paaiškino – Kanados lėktuvų „Bombardier CS300“, nukonkuravusių amerikiečių „Boeing“ ir europietiškus „Airbus“, įsigijimų sąlygos labai palankios „airBaltic“, todėl bendrovė žada apmokėti pirkinius iš savo, o ne iš Latvijos valstybės lėšų.

„airBaltic“ šiuo metu renkasi naujų lėktuvų finansavimo modelį ir yra įsitikinusi, jog finansų rinkoje ras tinkamą sprendimą, teigia Latvijos susisiekimo ministerijos atstovai.

„Vienas iš realiausių finansavimo sprendimų gali būti operacinis lizingas, kurio modelis aviacijos pramonėje gana paplitęs“, - teigia ministerijos atstovai. Pareigūnai taip pat patvirtino, jog kelios lizingo paslaugas aviacijos pramonėje teikiančios bendrovės panoro bendradarbiauti su „airBaltic“.

Kontrolinis „airBaltic“ akcijų paketas priklauso Latvijos valstybei (99,8 proc.). 2011 metais minėtoji skrydžių bendrovė pervežė 3,351 mln. keleivių – 5 proc. daugiau nei 2010 metais. 2011 metais Latvijos nacionalinės skrydžių bendrovės apyvarta siekė 228,288 mln. latų (1,432 mlrd. Lt), o nuostoliai – 87,7 mln. latų (436 mln. Lt).

2012 metų liepą „airBaltic“ paskelbė apie pelną, nors, lyginant su pirmuoju praeitų metų pusmečiu, bendrovė pervežė 228 tūkst. keleivių mažiau.

 

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder