Nerenovuotų daugiabučių šilumą saugos sraigtasparniai?

Nerenovuotų daugiabučių šilumą saugos sraigtasparniai?

Iš fondo JESSICA, kurio lėšos skiriamos daugiabučių renovacijai, bus paimta 40 mln. litų, o šie pinigai greičiausiai bus išleisti sraigtasparniams, rašo 15min.lt.

Vyriausybė jau nutarė iš JESSICA fondo, skirto namų renovacijai, išimti 40 mln. eurų (sumažinti fondą nuo 206 mln. iki 166 mln. eurų). Pinigų, manoma, daugiabučių namų renovacijai iki 2015 metų išleisti jau nepavyks. Kad ES neatimtų šių paramos lėšų, už juos greičiausiai bus perkami sraigtasparniai.

„Atsižvelgiant į (...) Lietuvos Respublikos Vyriausybės priimtą sprendimą iš JESSICA kontroliuojančiojo fondo išimti 40 mln. eurų, siūloma sumažinti 78 išlaidų kategorijai „Būsto infrastruktūra“ numatytą sumą 40 mln. eurų, juos perkeliant į 54 išlaidų kategoriją „Kitos priemonės, skirtos aplinkos išsaugojimui ir rizikos prevencijai“, siekiant finansuoti sraigtasparnių, skirtų aplinkos stebėjimui iš oro vykdyti, įsigijimą“, – parašyta Aplinkos ministerijos siūlyme.

Sprendimas dar nėra priimtas, šiuo metu jis derinamas tarp ministerijų. Tačiau, Aplinkos ministerijos Europos Sąjungos paramos administravimo departamento direktoriaus Inesio Kiškio teigimu, greičiausiai jau rudenį projektas keliaus ant Vyriausybės darbo stalo.

„Suskaičiavome, kad tiek pinigų, kiek yra tame fonde dabar, mes iki 2015 metų visų tikrai neišleisime pagal tuos tempus, kaip dabar vyksta. Kad pinigai neprapultų, mes juos perkelsime kitoms veikloms”, – sakė I.Kiškis.

Planuojama už 40 mln. eurų pirkti tris sraigtasparnius. Krašto apsaugos ministerija jau yra paskelbusi konkursą sraigtasparniams įsigyti.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder