Nekilnojamojo turto nuoma regionuose pelningesnė nei sostinėje

Nekilnojamojo turto nuoma regionuose pelningesnė nei sostinėje

Investiciniai pelningumai Lietuvos miestuose yra nevienodi. Mažiausią investicinę grąžą nekilnojamojo turto (NT) valdytojai gauna iš nuomos Vilniuje, daugiausiai tuo metu tenka šiauliečiams ir panevėžiečiams (5-11 proc.).

Tokios išvados pateikiamos "Inreal" grupės drauge advokatų kontora "Raidla, Lejins & Norcous" parengtoje Lietuvos NT rinkos tendencijų apžvalgoje.

"Mažesniuose Lietuvos miestuose uždirbti iš nuomos galima daugiau nei Vilniuje, tačiau tai susiję su didesnėmis rizikomis ir gali pareikalauti papildomų pastangų bei profesionalių žinių tiek pasirenkant NT investiciją, tiek ieškant nuomininkų", - teigia "Inreal" Konsultacijų ir analizės departamento vadovas Arnoldas Antanavičius.

Pasak jo, nors grąža iš nuomos Vilniuje yra mažesnė, čia investuoti yra saugiau. Analitikai pabrėžia, kad investuotojai turi atsižvelgti ne tik į grąžos rodiklį, bet ir į investicijos saugumą, įsigyto NT likvidumą bei visos rinkos perspektyvas. NT nuomos rinka kituose miestuose gali būti rizikinga, nes čia ji nėra tokia likvidi bei aktyvi kaip sostinėje.

"Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio rinkas galima įvardinti kaip rizikingesnes, nes jose daugiau silpnų nuomininkų, o nuomos terminas būsto segmente paprastai neviršija vienerių metų, komerciniame - 1-3 metų. Tai reiškia, jog tikėtina aktyvesnė nuomininkų kaita, didesnis patalpų neužimtumas, kol ieškoma naujų nuomininkų", - sako A. Antanavičius.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder