Nafta pinga, nepaisant raginimų sušaukti naują gamintojų susitikimą

Nafta pinga, nepaisant raginimų sušaukti naują gamintojų susitikimą

Trečiadienį rytinėje prekyboje naftos kainos mažėja, neslūgstant susirūpinimui dėl persotintų pasaulinių rinkų. Ir nors pasigirsta pranešimų apie galimą šalių-gamintojų susitikimą - o tokie susitikimai tam tikrą laiką palaikė naftos kainas - analitikai tokią informaciją vertina skeptiškai. Apie tai praneša naujienų agentūra "Reuters".

Trečiadienį rytinėje prekyboje rugsėjo mėnesio pristatymo "Brent" naftos ateities sandoriai Londono biržoje smuko 0,31 proc. iki 44,84 dolerio už barelį. Niujorko prekių biržoje JAV naftos rugsėjo mėnesio pristatymo WTI ateities sandorių kaina smuko 0,37 proc. iki 42,61 dolerio už barelį.

Pasak rinkos dalyvių, spaudimą rinkoms daro išliekantis naftos bei naftos produktų perteklius, be to, mažai tikėtina, kad planuojamas gamintojų susitikimas galėtų iš esmės sumažinti pasiūlą rinkoje.

Venesuelos naftos ministras Eulochijas del Pinas (Eulogio del Pino) pirmadienį pareiškė, kad kurios Naftą eksportuojančių šalių organizacijos (OPEC) narės ir karteliui nepriklausančios šalys "artimiausiomis savaitėmis" gali surengti susitikimą. Kai kurios OPEC šalys užsiminė apie galimybę įšaldyti pasaulinę naftos gavybą per organizacijos posėdį, numatytą rugsėjį, tačiau Rusija, didžiausia pasaulio naftos gamintoja, nepriklausanti karteliui, pareiškė neatmetanti priežasčių išlaikyti dabartinį gavybos lygį.

Balandį susitikę gamintojai aptarė naftos tiekimo ribojimo priemones ir būdus kainoms palaikyti, tačiau OPEC šalims-narėms taip ir nepavyko pasiekti susitarimo. Analitikų nuomone, vargu ar galima dėti dideles viltis į galimą būsimą susitikimą.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder