Nacionalinės kredito unijos valdybos narys suimtas dviem mėnesiams

Nacionalinės kredito unijos valdybos narys suimtas dviem mėnesiams

Vilniaus miesto antrasis apylinkės teismas visiškai patenkino prokuroro prašymą ir leido vieną buvusių Nacionalinės kredito unijos vadovų, Darbo partijos kandidatą į Seimą Žilviną Putramentą suimti dviem mėnesiams.

Penktadienį dar turėtų paaiškėti, ar teismas leis suimti kitus du unijos vadovus - valdybos pirmininką Arnoldą Žviką ir administracijos vadovą Artūrą Vasiliauską.

Kaip ELTA jau skelbė, Generalinė prokuratūra ir Finansinių nusikaltimų tyrimų tarnyba atlieka ikiteisminį tyrimą dėl galimai neteisėto didelės vertės paskolų gavimo iš keturių Lietuvoje veikiančių kredito unijų, taip pat galimo šių kredito unijų turto iššvaistymo, disponavimo nusikalstamai įgytu turtu, kai kurių įmonių neteisėtos veiklos ir dokumentų klastojimo.

Tiriant Lietuvos kredito unijų veiklą gauta duomenų, kad grupė asmenų, atitinkanti organizuotos grupės požymius, iš Nacionalinės kredito unijos (NKU) galėjo apgaule gauti kreditų už beveik 25 mln. litų, nors turto, kuriam įsigyti buvo išduoti kreditai ir kuris buvo įkeistas paskoloms užtikrinti, vertė nesiekia 800 tūkst. litų.

Įvertinęs šias aplinkybes ir kitus Nacionalinėje kredito unijoje nustatytus pažeidimus, Lietuvos bankas ketvirtadienį paskelbė apie šios kredito unijos veiklos apribojimą (moratoriumą) ir paskyrė laikinąjį administratorių.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder