Mykolas Aleliūnas: minimalios algos padidinimas problemos neišspręs

Mykolas Aleliūnas: minimalios algos padidinimas problemos neišspręs

Į gatves išėjusiesiems darbuotojų atstovams reikalaujant didinti minimalią algą iki 1000 litų, Lietuvos pramonininkų konfederacijos vicepirmininkas Mykolas Aleliūnas sako, kad tai problemų neišspręstų, esą reikia pirmiausia skatinti verslą.

"Minimalios algos padidinimas problemos neišspręs, spręsti reikia taip, kad ekonomika pajudėtų, reikia, kad kurtųsi smulkus verslas. (...) Atleiskime trejiems, gal penkeriems metams, tegu nemoka mokesčių, tegu augina verslo raumenis, kada jis bus prinokęs, mokės mokesčius", - sakė M. Aleliūnas.

Konfederacijos vicepirmininkas optimistinėmis prognozėmis dosnus nebuvo.

"Algos kils tada, kada kils ekonomika. Šiandien mes esame dar, kaip vieni sako - duobėje, kiti - kad dar nesibaigė slinkimas žemyn. Šiandien įmonės, kurios turi eksportą, jos turi ir geras pajamas ir gali kelti algas", - teigė M. Aleliūnas.

Protestuojančiuosius aplankęs konfederacijos vicepirmininkas sakė esąs įsitikinęs, kad profsąjungos protestuoja ne prieš juos, o prieš susiklosčiusią situaciją.

"Yra daug žmonių, kurie pragyvena labai skurdžiai, pragyvenimo lygis daugelio žmonių yra nepatenkinamas, minimalioji alga, kuri buvo anksčiau, yra nuvertėjusi, žmonių noras gyventi yra natūralus. Jie nori pirma - dirbti, antra - uždirbti", - kalbėjo M. Aleliūnas.

Tuo tarpu, protestuotojų įsitikinimu, darbdaviai taip pat galėtų prisidėti prie to, kad padėtis pagerėtų.

"Protestuojame prieš skurdą, prieš Lietuvoje didėjančią socialinę atskirtį ir norime, kad kiltų atlyginimai, kad būtų teisingas apmokėjimas už viršvalandžius, kad krizė nebūtų sprendžiama pačių darbuotojų sąskaita. Jeigu žiūrėtume statistiką, tai per antrą šių metų ketvirtį pelnai padidėjo 2,5 karto, o atlyginimai nukrito 5,7 proc. Tai yra neteisinga", - sakė Trišalės tarybos narė nuo Lietuvos profesinių sąjungų konfederacijos ir Lietuvos maistininkų profesinės sąjungos pirmininkė Gražina Gruzdienė.

Profsąjungos vadovė neslėpė nusivylimo tuo, kad nebuvo leista rengti mitingo sostinės centre.

"Mes net nesuprantame tokio elgesio, nes esame piliečiai, gyvename toje šalyje ir turime teisę reikšti savo nuomonę, ir Lietuvos teritorija mums visiems priklauso", - sakė G. Gruzdienė.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder