Moters dieną damos lepinamos saldumynais ir gėlėmis

Moters dieną damos lepinamos saldumynais ir gėlėmis

Moterų sveikinimo tradicijos švenčiant kovo 8-ąją nesikeičia jau daugelį metų. Dažniausiai vyrai savo mylimąsias, drauges ar koleges lepina gėlėmis, saldumynais bei, žinoma, išskirtiniu dėmesiu. Tai patvirtina ir prekybos tinklo „Iki“ pardavimų duomenys, rašoma pranešime žiniasklaidai.

„Kiekvienais metais kovo 8 d. tradiciškai pakyla įvairių saldumynų, ypač brangesnių, bei gėlių pardavimai. Pavyzdžiui, pernai metais šią dieną saldumynų pardavimai augo 15 proc., lyginant su keliomis dienomis prieš kovo 8-ąją, populiariausių pavasario gėlių, tulpių, pardavėme dvigubai daugiau nei 2012 m. per Moters dieną“, – komentuoja „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas Andrius Petraitis. Pasak „Iki“ atstovo, šiemet pardavimus gali kiek pakoreguoti faktas, kad Moters dieną minime šeštadienį.

Prekybos tinklo duomenys rodo, kad kiekvienais metais kovo 8 d. ūgteli atvirukų pardavimai. „Šiandien esame įpratę daugelio švenčių proga draugus ir artimuosius sveikinti elektroniniai laiškais. Tai, kad per Moters dieną vyrai perka atvirukus, leidžia daryti išvadą, jog jie sveikinimus linkę išreikšti ne tik žodžiu, bet ir užrašydami sveikinimą“, – svarsto Andrius Petraitis.

Staigmenos kovo 8 dieną laukia moterų ne tik namie, bet ir parduotuvėse. „Kiekviena moteris šią dieną turi pasijausti ypatinga, tad visas mūsų pirkėjas su Moters diena sveikinsime išsiųsdami trumpąją žinutę, o kai kuriose „Iki“ prekybos tinklo parduotuvėse Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje parduotuvių darbuotojai vyrai damoms dalins tulpes“, – kalba „Iki“ Viešųjų ryšių departamento vadovas.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder