Mokestinius pokyčius turi lydėti gilesnės analizės, mano prezidentė

Mokestinius pokyčius turi lydėti gilesnės analizės, mano prezidentė

Prezidentė Dalia Grybauskaitė tvirtina nepritarianti beatodairiškam mokesčių kėlimui ir tvirtina, kad su jomis susijusius pakitimus turi lydėti gilesnės analizės.

"Ne pinigų stygius pykdo žmones, o teisingumo ir solidarumo trūkumas. Nepritariau ir nepritarsiu chaotiškam mokesčių kėlimui. Pareikalavau, kad už sumažintas pensijas būtų numatytas aiškus kompensacijos mechanizmas. Siekiu, kad pagarba žmogui atsispindėtų sąžiningoje ir protingoje socialinės apsaugos sistemos reformoje, kuri vis niekaip neprasideda", - pažymėjo valstybės vadovė savo metiniame pranešime.

Prezidentė akcentavo, jog siūlant verslo mokesčių pakeitimus - būtina įvertinti poveikį ūkio raidai ir darbo rinkai.

"Jei žadama apmokestinti gyventojus, turi rūpėti ne tik biudžeto skaičiuoklės rodmenys - tegul mokesčio poveikį išanalizuoja ir už socialinės apsaugos situaciją atsakingi žmonės. Jeigu siūloma mokestinė lengvata vienai ar kitai verslo šakai, būtina girdėti konkurencijos sąlygas prižiūrinčių institucijų vertinimą. Ir, be jokios abejonės, - už šalies finansus atsakingų pareigūnų žodį", - sakė D. Grybauskaitė.

Prezidentės teigimu, dar bent keletą metų valstybė negalės būti dosni ir įstengti lengvinti mokestinę naštą, todėl reikia lengvinti biurokratinę.

"Sutvarkykime konkurencinę aplinką. Užtikrinę lygiai teisingas konkurencijos sąlygas visiems ekonomikos dalyviams, sutramdę monopolininkų savivalę, apginsime ir sąžiningą verslą, ir vartotojus. Sąžiningam, skaidriam verslui turi būti rodomas pasitikėjimas. Sudarykime tokias sąlygas, kad šiuo metu šešėlyje dirbantys ir šeimas išlaikantys smulkieji verslininkai, meistrai, taip pat - kūrėjai atsitiestų, patikėtų ir galėtų dirbti savo darbą legaliai, neprarasdami orumo ir nesižemindami", - ragino D. Grybauskaitė.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder