Mintyse - naujas baseinas, realybėje - nežinia

Mintyse - naujas baseinas, realybėje - nežinia

Nors jau dabar žinoma, kad Klaipėdos miesto biudžetas šiemet bus gerokai mažesnis nei pernai, planuojamos investicijos į miesto infrastruktūrą - kone 5 milijonais didesnės.

2012-2014 metų strateginio veiklos plano pirminiame svarstyme nurodoma, kad šiemet planuojamos investicijos galėtų sudaryti kone 107 mln. Lt (pernai buvo 101,8 mln Lt). Didžiąją dalį sumos - per 62 mln. - planuojama gauti iš Europos Sąjungos (ES), 7 mln. - iš Klaipėdos valstybinio jūrų uosto direkcijos, be to, planuojama imti per 13 mln. Lt paskolą.

Daugiausia investicijų planuojama miesto infrastruktūrai gerinti. Dar šiemet planuojama pradėti tiesti dviračių bei pėsčiųjų taką palei Danės upę nuo Biržos tilto iki Klaipėdos gatvės tilto Tauralaukyje.

Dar šiam vasaros sezonui paplūdimiuose planuojama pastatyti 10 naujų konteinerinių tualetų, o kempinge - 13 stacionarių namelių.

Daugiau nei 15 mln. Lt planuojama skirti uostamiesčio švietimo ir ugdymo įstaigų renovavimui.

Pasak Investicijų ir ekonomikos departamento direktoriaus Ričardo Zulco, atsirado galimybė kreiptis į ES struktūrinius fondus ir tikėtis lėšų Poilsio parke dar keliomis sportinėms aikštelėms įrengti.

Savivaldybės administracijos direktorės pavaduotoja Alina Velykienė užsiminė, kad ieškoma būdų, kaip pritraukti privačių investicijų, kad Poilsio parke atsirastų dar daugiau žaidimų aikštelių vaikams.

Be kita ko, užsiminta, kad pagaliau finansinių injekcijų turėtų sulaukti ir Klaipėdos centrinis stadionas. Jo kapitaliniam remontui šiemet numatyta išleisti 4,5 mln., o kitais metais - dar 2,5 mln. Lt.

Vis garsiau kalbama ir apie Klaipėdoje planuojamą statyti baseiną bei sveikatingumo kompleksą. Strateginės plėtros komitete užsiminta, kad jį statyti planuojama šalia "Švyturio" arenos.

"Turėtų būti 50 metrų ilgio baseinas, pritaikytas tam tikroms sporto šakoms", - sakė A. Velykienė.

Tačiau akivaizdu, kad šis objektas klaipėdiečius džiugins dar negreitai, mat iki 2014 metų numatyta tik 900 tūkst. Lt šio baseino techniniam projektui parengti.

Iš viso 2012-2014 metais Klaipėdoje turėtų būti įgyvendinta projektų, pareikalausiančių per 200 mln. Lt investicijų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder