Miesto strategija išjudino kaimynus

Miesto strategija išjudino kaimynus

Vakar su Klaipėdos regiono savivaldybių asociacijos "Klaipėdos regionas" vadove susitikę uostamiesčio valdžios atstovai pradėjo aptarinėti ateityje galbūt atsirasiančios regiono ekonominės plėtros strategijos gaires. Esą toks kaimyninių savivaldybių noras atsirado Klaipėdai sėkmingai rengiant savo strategiją.

Su minėtos asociacijos vadove Klaudija Kiones susitikusi Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Elida Mantulova "Vakarų ekspresui" tvirtino, jog ruošiamasi dar vienos strategijos rengimui.

Rugpjūtį Klaipėdos ir Palangos miestų, Klaipėdos, Kretingos, Skuodo, Šilutės rajonų ir Neringos savivaldybių vadovai pasirašė rezoliuciją dėl Klaipėdos regiono ekonominės specializacijos. Remiantis ja, bus siekiama įvertinti regiono ekonominės plėtros potencialą ir iššūkius.

"Savivaldybės stiprios turizmo srityje - išnaudojama Baltijos jūra, Nemuno žiotys, yra tam tikri turistiniai keliai. Yra žemės ūkis, chemijos pramonė, taip pat plėtojamos biochemijos ir biotechnologijų sritys, kurios kuria aukščiausią pridėtinę vertę sukuriančias darbo vietas ir įmones. Atradus būdą verslui klasterizuotis ir dirbti kartu, visas regionas turėtų didesnį potencialą augti ir būti patrauklesnis investuotojui, tačiau ties tuo negalime dirbti kiekvienas atskirai", - bendradarbiavimo priežastis vardijo E. Mantulova.

Tvirtinama, jog artimiausiu metu savivaldybės įvertins esamą ekonominę situaciją ir galimas ateities strategines kryptis, suras jų stiprybes ir galimus iššūkius, o vėliau bus pereita ir prie dokumento rengimo.

Prie finišo artėja ir Klaipėdos miesto ekonominės plėtros strategijos rengimas. Jau įvertinti įvairūs rodikliai, o šiuo metu ruošiami konkretūs pasiūlymai, kaip pasiekti ekonominį proveržį iki 2030-ųjų ir vėliau. Pasak E. Mantulovos, darbas užtruks kiek ilgiau, nei planuota - galbūt iki rudens pabaigos, mat kai kuriose srityse norima labiau įsigilinti ir pasikviesti ekspertų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder