Mėsa į Rusiją keliaus po kelių savaičių

Tranzitas per Lietuvą

Lietuvos pareigūnai Rusijoje derasi atšaukti pastarosios sprendimą uždrausti importuoti visus per Lietuvą transportuojamus gaminius, ir per kelias savaites ši veikla turėtų atsinaujinti.

Tai vakar sakė Seimo pirmininkas Artūras Paulauskas.

Anot jo, problemos kilo dėl to, kad į Rusiją per Lietuvą su šios sertifikatais pateko gaminiai iš šalių, iš kurių importas į Rusiją yra draudžiamas - pavyzdžiui, Kinijos, Kanados ir kitų.

Šie sertifikatai, anot Valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos (VMVT), buvo padirbti. VMVT atstovai yra Rusijoje, jie A. Paulauskui žadėjo, kad per kelias savaites sutars su Rusijos puse ir srautai vėl atsistatys.

"Rusija nedraudžia Lietuvos gamintojams eksportuoti į Rusiją savo pačios mėsos gaminių ir produktų", - pažymėjo jis. Tačiau dėl tokio draudimo gali nukentėti Lietuvos vežėjai bei logistikos sandėlių savininkai, kalbėjo Seimo pirmininkas.

Antradienį Rusija paskelbė, kad laikinai uždraudė importuoti visus per Lietuvą transportuojamus mėsos gaminius, nes kilo abejonių dėl produktų saugumo ir galimos žalos sveikatai. Toks apribojimas taikomas tranzitu gabenamiems ir Lietuvos muitinės sandėliuose perkraunamiems produktams.

ELTA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder