"Mažeikių nafta" atgavo 32 mln. litų baudą

"Mažeikių nafta" atgavo 32 mln. litų baudą

"Mažeikių naftai" grąžinta 32 mln. litų bauda, kurią Konkurencijos taryba (KT) bendrovei skyrė 2005 metais už konkurencijos pažeidimus. Pinigus bendrovei trečiadienio pavakarę pervedė mokesčių inspekcija.

"Mažeikių nafta" jai skirtą baudą ginčijo ir KT sprendimą apskundė Vilniaus apygardos administraciniam teismui. Jis pernai birželį nutarė, kad "Mažeikių nafta" nepažeidė konkurencijos reikalavimų, o bauda bendrovei buvo skirta nepagrįstai.

Teismų maratonas tęsėsi toliau, kol pernai gruodį Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas savo nutartyje taip pat konstatavo, jog kaltinimai "Mažeikių naftai", kad ji parduodama Lietuvoje naftos produktus brangiau nei kitose Baltijos šalyse piktnaudžiavo dominuojančia padėtimi, yra nepagrįsti. Teismas nurodė Konkurencijos tarybai grąžinti baudą, kurią "Mažeikių nafta" sumokėjo 2006 m. pradžioje.

"Mažeikių naftos" atstovas spaudai Jacekas Janas Komaras (Jacek Jan Komar) informavo, kad bendrovė reikalaus atlyginti su teismų procesais susijusias išlaidas bei sumokėti palūkanas nuo nepagristai skirtos ir sumokėtos baudos.

KT atstovė spaudai Palmyra Kvietkauskienė Eltai sakė, kad nors į biudžetą įplaukusi bendrovės bauda grąžinta, "Mažeikių naftos" tyrimas dėl konkurencijos pažeidimų papildytas ir bus tęsiamas toliau. "Jis bus toliau nagrinėjamas pagal tuos argumentus, kuriuos nurodė teismas", - teigė KT atstovė.

Eltos inf.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder