Lietuvos paštas primena, kaip taisyklingai pakuoti siuntas

Lietuvos paštas primena, kaip taisyklingai pakuoti siuntas

Artėjant didžiosioms metų šventėms ir gyventojams siunčiant vis daugiau siuntų, Lietuvos paštas primena, kaip turi atrodyti tinkamai supakuota siunta. Siuntų pakavimo gidą jau nuo šios savaitės galima rasti kiekviename pašte.

„Viena pagrindinių priežasčių, kodėl siuntos turinys būna pažeidžiamas transportavimo metu – netinkama siuntos pakuotė. Kad išvengtume nesusipratimų ir gyventojų siuntos saugiai pasiektų gavėjus, paruošėme specialų pakavimo gidą, kuriame ne tik informuojame, kaip supakuoti įvairius daiktus, bet ir pateikiame taisyklingo adresavimo pavyzdžius“, – sakė Lietuvos pašto Vidaus kontrolės ir audito departamento vadovė Kristina Survilė.

Kad siunta saugiai pasiektų gavėją, jos pakuotė turi būti tvirta ir atlaikyti siuntoje esančių daiktų svorį. Tuščios siuntos ertmės turi būti užpildytos pakavimo medžiaga, kad siuntoje esantys daiktai nejudėtų ir nesitrintų.

Vidiniam siuntos užpildui turi būti naudojama pūslelinė plėvelė, popieriaus drožlės, raukšlėtasis („gofruotas“) kartonas, putplastis, vata, drožlės ar specialios fiksuojamosios putos, įpurškiamos į ertmes tarp daikto ir siuntos dėžutės kraštų. Skysčiai turi būti specialiuose induose, o šie – sandariai užkimšti ar užsukti.

Siunta turi būti užklijuota tvirta lipnia juosta apjuosiant siuntą per visą apimtį mažiausiai trijose vietose taip, kad transportuojama neplyštų ar neatsidarytų, nepažeistų kitų siuntų.

Lietuvos paštas primena, kad kokybiškam siuntos pristatymui taip pat svarbus ir taisyklingai užrašytas adresas. Kaip tinkamai adresuoti siuntą, galima pasitikslinti bet kuriame pašte, Lietuvos pašto internetiniame tinklalapyje www.lietuvospaštas.lt ar paskambinus informacijos telefonu 8 700 55400.

Reklama: siusk24.lt

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder