Lietuvos marketingo asociacija žengia į Klaipėdą

Lietuvos marketingo asociacija žengia į Klaipėdą

Lietuvos marketingo asociacija (LiMA) tęsia plėtrą - įkūrus LiMA skyrius Kaune ir Šiauliuose, šį mėnesį įsteigtas pirmasis skyrius šalies vakaruose - Klaipėdoje. Asociacija plėtrą sieja su atsigaunančia ekonomika, augančiu marketingo specialistų poreikiu ir didėjančiu vaidmeniu organizacijų veikloje.

„Per metus Lietuvos marketingo asociacijos (LiMA) narių skaičius padidėjo trečdaliu, o šiuo metu į organizaciją įstoja vidutiniškai 20 naujų narių per mėnesį, - sako LiMA valdybos pirmininkas Simonas Bartkus, - Asociacijos atlikto tyrimo duomenimis, prieš metus daugiau nei 14 proc. įmonių atsisakė dalies marketingo darbuotojų paslaugų, o šiemet 47 proc. įmonių vėl didina marketingo biudžetus, todėl kyla kvalifikuotų marketingo specialistų paklausa". S. Bartkus prognozuoja, kad marketingo specialybės poreikis turėtų augti dar keletą metų. Be to, su laiku turėtų keistis ir pats marketingas: „Šiemet, kaip ir pernai, bus svarbus efektyvus biudžeto panaudojimas, tačiau rinka reikalaus vis daugiau kūrybiškumo, o vartotojai - asmeninio dėmesio. Vėl turėtų būti daugiau dėmesio skiriama organizacijų įvaizdžio stiprinimui".

S. Bartkaus teigimu, per pastarąjį pusmetį į organizaciją įsiliejo daugiau nei 70 narių iš Lietuvos regionų. Sąlygas tobulėti, patirties nariai tikisi gauti dalyvaudami LiMA mokymuose, seminaruose ar diskusijose, tačiau atstumas dažnai tampa kliūtimi atvykti. Dėl to šiemet LiMA tęsia plėtrą - įsteigtas skyrius Klaipėdoje.

Sausio mėn. įvyko LiMA Klaipėdos skyriaus steigiamasis susirinkimas, kuriame buvo išrinkta 5 narių valdyba: UAB „Klaipėdos LEZ Valdymo bendrovė" marketingo projektų vadovė Dalia Petrauskienė, UAB „Naftos grupė" strateginių projektų direktorius Donatas Jonikas, UAB „Radijas kelyje" direktorė komercijai Vilma Vainorienė, parduotuvės „Tavo dviratis" savininkė Lina Stanevičiūtė. LiMA Klaipėdos skyriui vadovaus UAB „Vistrona" direktorė Daiva Dieninė.

Naujojo Klaipėdos skyriaus vadovė D. Dieninė pastebi dar vieną skyriaus įkūrimo privalumą: „Dažniausiai kiekvienam miestui taikomi marketingo veiksmai skiriasi - įgauna vietinius bruožus. Dėl to svarbu semtis patirties ne tik globaliu mastu, tačiau bendrauti ir su kaimynais, tame pačiame krašte gyvenančiais, su tais pačiais iššūkiais susiduriančiais". Skyriaus vadovės teigimu, uostamiestyje bus tęsiamos LiMA geros praktikos veiklos: kvalifikuotų specialistų vedami marketingo seminarai, diskusijos bei marketingo dirbtuvės.

Vasario 24 dieną Šiauliuose, o vėliau ir Klaipėdoje vyks jau tradicija tapusios konferencijos „LiMA Day", kurių dalyviai turės galimybę įgyti vertingų žinių iš konferencijoje kalbančių marketingo profesionalų, pasisemti idėjų bei išplėsti pažinčių su bendraminčiais ratą.

Lietuvos marketingo asociacija (LiMA) įkurta 2004 m. Organizacija beveik 300 fizinių ir juridinių asmenų, dirbančių marketingo srityje. LiMA veikia Vilniuje ir didžiuosiuose Lietuvos miestuose per vietinius skyrius - Kaune, Klaipėdoje ir Šiauliuose.

Daugiau: SEO paslaugos

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder