Lietuvos banko vadovu bus teikiamas Vitas Vasiliauskas

Lietuvos banko vadovu bus teikiamas Vitas Vasiliauskas

Prezidentė Dalia Grybauskaitė teiks Seimui teisininko, buvusio finansų viceministro Vito Vasiliausko kandidatūrą į Lietuvos banko valdybos pirmininkus. Tai pirmadienį po valstybės vadovės susitikimo su Seimo valdybos nariais patvirtino Prezidentės atstovas spaudai Linas Balsys.


V. Vasiliauskas rinkimų į šalies vadovo postą metu buvo ir D. Grybauskaitės rinkimų štabo vadovu, jis ėjo viceministro pareigas D. Grybauskaitei būnant finansų ministre.

Šalies vadovės atstovas teigė neįžvelgiąs šioje situacijoje interesų konflikto.

"Prezidentė jį pasirinko ne iš vienos kandidatūros, ir vertina jį kaip profesionalą. V. Vasiliauskas buvo ir Prezidentės rinkimų štabo vadovas būtent dėl tos priežasties, kad yra profesionalas ir sėkmingai dirbo ir dirba", - sakė L. Balsys.

Kandidatūrą teigiamai vertina ir opozicijos lyderis, Lietuvos socialdemokratų partijos pirmininkas Algirdas Butkevičius, kuriam būnant finansų ministru irgi teko dirbti su V. Vasiliausku.

"Jis yra kompetentingas, patyręs žmogus, ir kas yra labai svarbu, jo ir žmogiškos savybės yra labai geros. Jis moka bendrauti su politikais, prieš mums stojant į ES jis buvo atsakingas Finansų ministerijoje už teisės aktų suderinimą su ES teise, labai daug dirbo. Jis yra darbštus, kruopštus ir jaučiantis didelę atsakomybę žmogus", - teigė A. Butkevičius.

37 metų amžiaus V. Vasiliauskas šiuo metu dirba advokatu kontoroje "LAWIN Lideika, Petrauskas, Valiūnas ir partneriai", dėsto Vilniaus universiteto Teisės fakultete. Jis yra socialinių mokslų daktaras.

Lietuvos banko valdybos pirmininką penkerių metų kadencijai skiria Seimas Prezidento teikimu.

15 metų iki šiol, tris kadencijas iš eilės, Lietuvos bankui vadovauja Reinoldijus Šarkinas. Jo kadencija baigėsi gruodžio pabaigoje, tačiau Seimas ją pratęsė iki balandžio 15 dienos.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder