Lietuvos alaus gamintojai - aludarių elite

Lietuvos alaus gamintojai - aludarių elite

Rekordiškai daug žmonių susirinko į alaus vakarienę Monk’s Kettle bare, San Francisko mieste, išgirsti, kas gi tapo Alaus darytojų asociacijos Pasaulio taurės(Brewers Association World Beer Cup 2012) varžybų medalininkais savo kategorijose?

Tai buvo 10 – asis jubiliejinis renginys, kuris organizuojamas kas dvejus metus. Konkurso komisijai, kurią sudarė 218 alaus žinovų ,  buvo pristatytos 3921 alaus rūšys iš 54 šalių. Visos rūšys suskirstytos į 95 kategorijas, kuriose aludariai siekė pasidabinti aukso medaliais.

Šiame iškilmingame renginyje nebuvo pamiršta ir Lietuva. 34 kategorijoje „Dortmunder/Export or German style“, kurioje buvo vertinamos 39 skirtingos alaus rūšys, triumfavo „Švyturio Ekstra“ alus.

Sidabro medalis atiteko „Tauras Tradicinis“ alui, bronzos medalis papuoš „Schlappeseppel Export“ alaus butelį. Beje, šis alus gaminamas Vokietijoje.

Įdomu, kad šiais metais net dvi atskiros JAV valstijos laimėjo daugiau apdovanojimų negu Vokietija. Praėjusiose varžybose tai pavyko tik Kalifornijai, šiais metais  girtis galės ir Kolorado valstijos alaus gamintojai. Vokietijos gamintojams atiteko 23 medaliai, Kolorado – 27, Kalifornijos – 55.

JAV gamintojams atiteko 208 iš 284 medalių, trečioje vietoje likusiai Belgijai – 8.

Parengta pagal brookstonbeerbulletin.com

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder