Lietuvoje kuriamam Branduolinės saugos centrui - TATENA parama

Lietuvoje kuriamam Branduolinės saugos centrui - TATENA parama

Lietuvos iniciatyvą įkurti Branduolinio saugumo kompetencijos centrą, kuris padėtų keistis geriausia patirtimi ir kovotų su branduolinių medžiagų kontrabanda, palaiko ir Tarptautinė atominės energetikos agentūra (TATENA).

Šią Lietuvos iniciatyvą Pietų Korėjos sostinėje Seule surengtame viršūnių susitikime branduolinio saugumo klausimais dalyvaujanti Lietuvos Respublikos Prezidentė Dalia Grybauskaitė aptarė su TATENA generaliniu direktoriumi Jukija Amanu (Yukiya Amano). Tartasi ir dėl Branduolinio saugumo kompetencijos centro bendradarbiavimo galimybių su TATENA.

Pasak Prezidentė spaudos tarnybos pranešimo, tikimasi, kad kovą su branduolinių medžiagų kontrabanda stiprinsiantis centras ateityje galėtų tapti ir regioniniu centru.

TATENA vadovas pabrėžė, kad labai palaiko mūsų šalies iniciatyvą įsteigti Branduolinio saugumo kompetencijos centrą ir oficialiai pažadėjo Lietuvai teikti visokeriopą pagalbą kuriant ir vystant jo veiklą.

Prezidentės teigimu, tai svarbus tarptautinės bendruomenės pasitikėjimo Lietuva ženklas.

Prezidentė D. Grybauskaitė dalyvauja branduolinio saugumo viršūnių susitikime, kuris kovo 26-27 dienomis vyksta Pietų Korėjos sostinėje Seule.

Daugiau kaip 50-ties valstybių vadovai ir tarptautinių organizacijų atstovai svarsto, kaip sutelktomis pastangomis užtikrinti branduolinį saugumą.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder