"Lidl" deda veiklos Lietuvoje pamatus

"Lidl" deda veiklos Lietuvoje pamatus

Ketvirtadienį įkasta simbolinė kapsulė, žyminti mažmeninės prekybos tinklo „Lidl“ logistikos centro Kaune statybos darbų pradžią. „Lidl“ planuoja į centro statybą investuoti daugiau nei 30 mln. eurų ir numato, kad statyboje dalyvaus per 300 darbuotojų, teigiama pranešime spaudai.

Logistikos centras statomas Kauno rajone, Ramučių kaime, Erdvės g.

„Bendras centro plotas – 41 tūkst. kv. m, apie 12,5 tūkst. užims šaldymo patalpos, o 1,2 tūkst. kv. m biuro patalpos. Tai bus vienas didžiausių 2014 metais Lietuvoje vykdomų statybos projektų, – pranešime cituojama UAB „Lidl“ vadovė Christine Rittner. – Džiaugiamės mūsų logistikos centro statybos darbų pradžia. Tai kertinis akmuo būsimai mūsų įmonės veiklai šalies rinkoje.“

Statybos darbus atlieka konkursą laimėjusi kompanija „Mitnija“.

Statybos kompanijos „Mitnija“ generalinis direktorius Julius Gendvilis pažymi, kad ši „Lidl“ investicija yra reikšminga ne tik Kauno regionui: „Tai geras signalas visos šalies atsigaunančiai ekonomikai ir investicinei aplinkai“.

„Schwarz“ įmonių grupė, kuriai priklauso „Lidl“ parduotuvės, yra viena mažmeninės prekybos maisto produktais lyderių Europoje. Įmonių grupės centrinė būstinė Vokietijoje Neckarsulme. „Lidl“ veikia 26 Europos šalyse ir valdo apie 10 tūkst. parduotuvių bei per 100 logistikos centrų.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder