Lenkai planuoja naudotis SGD paskirstymo stotimi

Lenkai planuoja naudotis SGD paskirstymo stotimi

AB „Klaipėdos nafta“ ir Lenkijos energetikos bendrovė DUON užmezgė bendradarbiavimą plėtojant suskystintųjų gamtinių dujų (SGD) veiklas Baltijos regione. Lenkai planuoja naudotis „Klaipėdos nafta“ teritorijoje atsirasiančios SGD paskirstymo stoties privalumais.

Viena iš pirmaujančių Lenkijos gamtinių dujų ir elektros tiekėjų bei didžiausia SGD tiekimo kompanija DUON ir „Klaipėdos nafta“ pasirašė susitarimą dėl SGD perkrovos per antžeminę SGD paskirstymo stotį, kuri bus pradėta statyti „Klaipėdos nafta“ teritorijoje jau šiemet, o veiklą pradės 2017 m. pradžioje.

„Klaipėdos SGD paskirstymo stotis geografiškai yra patraukli aprūpinant SGD Šiaurės rytų Lenkijos pramonės objektus. Tai, jog viena stipriausių Lenkijos energetikos kompanijų tampa mūsų partnere yra įrodymas, jog „Klaipėdos nafta“ pasirinko tinkamą plėtros strategiją, atsižvelgdama į regiono poreikius“, - sako Mantas Bartuška, AB „Klaipėdos nafta“ generalinis direktorius.

SGD šiam Lenkijos regionui bus tiekiamos autodujovežiais.

„Džiaugiamės galėdami pasirašyti šį ketinimų protokolą, kadangi vienas iš DUON strateginių tikslų yra plėtoti SGD pardavimo ir tiekimo verslą. Per pastaruosius dvejus metus susidūrėme su tam tikru sąstingiu Lenkijos SGD rinkoje, todėl terminalas Klaipėdoje su skirstymo stotimi reiškia mums tiek ir tiekimo saugumą mūsų klientams, tiek ir galimybę pasiūlyti SGD platesnei vartotojų grupei. Atsižvelgdami į naujų SGD tiekimo šaltinių atsiradimą prognozuojame, kad Lenkijos SGD rinka sparčiai augs per ateinančius kelerius metus", - komentuoja Mariusz Caliński, DUON generalinis direktorius.

Tai jau antrasis „Klaipedos nafta“ susitarimas su potencialiu SGD paskirstymo stoties naudotoju. Pirmoji įmonė, su kuria „Klaipėdos nafta“ pasirašė analogišką susitarimą, yra Estijos „JetGas“.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder