Laipynių parkas klimpsta į skolas

Laipynių parkas klimpsta į skolas

Įsikišus visuomenininkams Klaipėdos savivaldybės administracija buvo priversta pagrasinti nuotykių parko "Kar kar" steigėjams, jog gali tekti nutraukti sutartį, jei jie ir toliau nemokės nustatytos rinkliavos. [CITATA]

Tačiau ir patys valdininkai pripažįsta, kad tai tikrai ne tas atvejis, kada būtų galima staigiai nutraukti sutartį.

"Į nuotykių parką investuota per milijoną litų. Taigi, šiuo atveju negali pasakyti kaip ledų prekiautojui ar daržovių pardavėjui, kad nuo rytojaus nebeišduosime leidimo. Pasekmės būtų labai skaudžios, todėl skubotų sprendimų negalime priimti", - sakė Klaipėdos savivaldybės administracijos Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vyriausiasis specialistas Rimantas Armonas.

Toks valdininkų požiūris ir neva "saviškių" palaikymas labiausiai ir piktina visuomenininkus.

Lygūs už lygesnius?

Visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" aktyvistai, privertę nukabinti visus reklaminius plakatus, toliau akylai seka šio pramogų komplekso veiklą ir paprašė savivaldybės administracijos paaiškinti, kaip įmonei, kuri jau keletą mėnesių nemoka nustatytos rinkliavos, gali būti išduotas leidimas tolesnei veiklai.

"Kuo nuotykių parko "Kar kar" vadovas ir politikas Mindaugas Žilys išskirtinis verslininkas? Kodėl yra dangstoma bendrapartiečio veikla? Negi valdininkai gali išduoti leidimus įmonei, kuri įsiskolinusi ne tik "Sodrai", bet jau ir pačiai savivaldybei?" - daugybę klausimų valdininkams turi judėjimo vadovė Jolanta Norkienė.

Kovo 5 d. nuotykių parkas "Kar kar" "Sodrai" buvo įsiskolinęs per 11 tūkst. litų.

Kiek lauks - nežino patys

R. Armonas patvirtino, kad nuotykių parkas vietinės rinkliavos savivaldybei nemoka nuo praėjusių metų spalio 29 d.

"Todėl įmonės direktoriui išsiųstas raštiškas reikalavimas sumokėti sutartyje nustatytą vietinę rinkliavą. Neįvykdžius reikalavimo, bus sprendžiamas klausimas dėl vienašališko sutarties nutraukimo", - paaiškino R. Armonas.

Tačiau kiek ilgai žadama laukti pinigų ir kuomet bus priimti vienokie ar kitokie sprendimai, R. Armonas negalėjo atsakyti. Tik davė suprasti, kad skubinti įvykių neketinama.

"Leidimų išdavimas prie esamų skolų nėra pririštas", - paaiškino savivaldybės atstovas.

R. Armono duomenimis, šiai bendrovei už hektarą nustatytas 650 litų vietinės rinkliavos mokestis, o bendrovė naudoja 2,5 ha plotą. Taigi, kiekvieną mėnesį privaloma sumokėti per 1,6 tūkst. Lt vietinės rinkliavos.

Jei pastaruosius keturis mėnesius rinkliava nebuvo mokėta, vadinasi, į savivaldybės iždą neįkrito 6,5 tūkst. litų.

Sąlygų keisti negalima

"Kad pastaruoju metu bendrovė būtų sumokėjusi vietinę rinkliavą, duomenų neturime. Tačiau vasario 17 dieną gautas nuotykių parko vadovo prašymas leisti esant nepalankioms oro sąlygoms neteikti paslaugos ir nemokėti vietinės rinkliavos. Tačiau tai jau ne mūsų skyriaus kompetencija. Jei savivaldybės administracijos direktorė ir įpareigos parengti tokį sprendimo projektą, verdiktą, ar galima atleisti nuo rinkliavos, tars politikai", - pasakojo R. Armonas.

Visgi, R. Armono žiniomis, jei būtų patenkintas M. Žilio prašymas, tai reikštų, kad reikia skelbti naują konkursą, nes ankstesnio konkurso sąlygose nebuvo numatyta, kad paslaugos teikėjas veiklą gali vykdyti tik tada, kai nori.

"Jau esame turėję ne vieną bylą, kai pakeitus sąlygas nelaimėjusieji konkurso apskundžia mus teismui. Jei iš karto būtų nustatytos tokios sąlygos, kad galima dirbti tik tuomet, kada patogu, gal ir daugiau būtų norinčių dalyvauti tokiame konkurse", - svarstė R. Armonas.

Parko vadovas M. Žilys šia tema buvo itin nekalbus.

"Yra prašymas svarstyti šitą klausimą miesto Taryboje. Kaip rinkliavos lengvatų prašo kiti verslo subjektai, taip ir mūsų bendrovė prašys. Duos, neduos, galės, negalės - jau atsakys Tarybos nariai. Komentarų daugiau šiuo klausimu nebus", - tiek tepasakė M. Žilys ir išjungė telefoną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder