Kretingos rajone - pesticidais užteršti granatai

Kretingos rajone - pesticidais užteršti granatai

Valstybinė maisto ir veterinarijos tarnyba informuoja, kad vykdant importo kontrolės procedūras, sustabdyta ir neleista realizuoti Lietuvos rinkoje 12,6 t šviežių granatų iš Turkijos.

Kretingos valstybinės maisto ir veterinarijos tarnybos inspektoriai, vykdydami 2013 metų augalinių maisto produktų stebėsenos programą, paėmė tyrimams granatų vaisių mėginius importavusioje įmonėje UAB ,,Augma” (Vydmantai, Kretingos rajonas).

Atlikus tyrimus Nacionalinio maisto ir veterinarijos rizikos vertinimo instituto laboratorijoje, nustatyta, kad granatų siunta užteršta pesticido acetamiprido likučiais, jų koncentracija (0,07 mg/kg) viršijo nustatytą didžiausią leistiną kiekį (0,01 mg/kg).

Nesaugių granatų siuntą uždrausta platinti rinkoje, o importuotojas UAB ,,Augma” įpareigotas nesaugius vaisius sunaikinti specializuotoje įmonėje arba, suderinus su atsakingomis institucijomis, visą siuntą gražinti tiekėjui.

Apie pesticidais užterštus granatų vaisius iš Turkijos Skubiųjų pranešimų apie nesaugų maistą ir pašarus sistema RASFF informuota Europos Komisija.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder