Konkurencijos taryba įtaria draudžiamus susitarimus kino filmų demonstravimo rinkose

Konkurencijos taryba įtaria draudžiamus susitarimus kino filmų demonstravimo rinkose

Konkurencijos taryba baigė tyrimą dėl UAB „Forum Cinemas", UAB „Multikino Lietuva" ir UAB „Cinamon Operations" veiksmų, galimai ribojusių konkurenciją kino filmų demonstravimo rinkoje. Tyrimą Konkurencijos taryba atliko gavusi susitarimų dalyvių - UAB „Multikino Lietuva" ir UAB „Cinamon Operations" - pranešimus apie sudarytus galimai draudžiamus susitarimus dėl minimalių bilietų kainų nustatymo ir jų prašymus atleisti nuo baudos.

UAB „Forum Cinemas" veikia kaip kino filmų platintoja ir kaip kino filmų demonstruotoja. Konkurencijos tarybos ekspertai įtaria, kad UAB „Forum Cinemas" platindama kino filmus draudė kitiems rinkos dalyviams, valdantiems kino teatrus, taikyti nuolaidas bilietams į kino filmų seansus.

Tyrimą atlikusių tyrėjų išankstiniu vertinimu, tokie ūkio subjektų veiksmai, kuriais bendru sutarimu apribojamas taikomų nuolaidų dydis, pažeidžia Konkurencijos įstatymo 5 straipsnio reikalavimus. Šie susitarimai netaikyti nuolaidų galėjo padėti išlaikyti aukštesnes kainas įtariamų subjektų, įskaitant ir pačią UAB „Forum Cinemas", valdomuose kino teatruose Vilniuje ir Kaune.

Išsiųsdami pranešimą, Konkurencijos tarybos įgalioti pareigūnai informuoja įstatymo pažeidimu įtariamus asmenis apie tyrimo išvadas, tačiau tyrimo išvadų išsiuntimas dar nereiškia, kad įstatymo pažeidimas jau yra nustatytas. Drauge su pranešimu pažeidimu įtariami asmenys gauna galimybę susipažinti su tyrimo medžiaga bei raštu pateikti savo paaiškinimus. Paaiškinimai taip pat gali būti teikiami žodžiu per viešą posėdį, kuriame yra išklausomi pažeidimu įtariami asmenys ir kiti suinteresuoti asmenys. Konkurencijos taryba, priimdama galutinį sprendimą, įvertina ir atsižvelgia į visus šalių paaiškinimus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder