Kompensacijas nuo kitų metų skirtys tik savivaldybės

Kompensacijas nuo kitų metų skirtys tik savivaldybės

Socialinės apsaugos ir darbo ministerija (SADM) siūlo nuo kitų metų savivaldybių savarankiškajai funkcijai perleisti kompensacijų būsto šildymui ir vandeniui skirstymą. Iki šiol tai buvo daroma tik penkiose bandomosiose savivaldybėse.

"Geroji bandomųjų projektų patirtis rodo, jog savivaldybėms piniginę socialinę paramą teikiant savarankiškai ji tampa tikslingesnė, veiksmingesnė, pasiekianti tuos, kuriems ji iš tiesų būtina. Dėl to manome, jog bus efektyvu šį paramos teikimo modelį taikyti visose savivaldybėse", - pranešime spaudai cituojama ministrė Algimanta Pabedinskienė.

Penkios savivaldybės - Akmenės, Panevėžio, Radviliškio, Raseinių ir Šilalės rajonų - bandomajame projekte dalyvavo nuo 2012 iki 2015 metų.

Nuo šių metų pradžios visos savivaldybės, vykdydamos savarankiškąją funkciją, jau teikia socialinę pašalpą. Tai per pirmą šių metų pusmetį, palyginti su laikotarpiu praėjusiais metais, sumažino socialinės pašalpos gavėjų skaičių 26,1 proc., o išlaidos socialinei pašalpai mokėti sumažėjo 28,0 proc.

Skaičiuojama, kad kompensacijų gavėjų šalyje tuo pat metu sumažėjo 3,0 proc., o išlaidos kompensacijoms mokėti sumažėjo 34,3 proc.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder