Kokį butą Vilniuje įpirktų kitų miestų gyventojai?

Kokį butą Vilniuje įpirktų kitų miestų gyventojai?

Uteniškiui ar šiauliečiui reikėtų parduoti tris, o Kėdainių gyventojui keturis butus, kad už surinktą sumą galėtų nusipirkti vidutinės kainos butą sostinėje. Kauno ar Druskininkų gyventojas, norėdamas persikraustyti į Vilnių, turėtų parduoti du butus, rodo lankomiausio nekilnojamojo turto portalo Domoplius.lt duomenys.

„Iš pirmo žvilgsnio kitų miestų gyventojams nusipirkti butą sostinėje atrodo neįmanoma. Vidutinė buto kaina Vilniuje gali būti keturis ar net daugiau kartų didesnė nei kituose miestuose. Tačiau didžiausias Lietuvos miestas turi ir didžiausią butų pasiūlą, čia įmanoma įsigyti ir labai pigų būstą“, – teigia Evaldas Narbuntovičius, Domoplius.lt projekto vadovas.

Pasak nekilnojamojo turto eksperto, vidutinė parduodamo buto kaina Vilniuje šiuo metu siekia 267 tūkst. litų. Prestižiniuose sostinės rajonuose – senamiestyje ar Žvėryne – butai dvigubai brangesni nei nuo miesto centro nutolusiuose rajonuose.

Fabijoniškių, Karoliniškių ar Pašilaičių rajonuose vidutinė dviejų kambarių buto kaina 180 tūkst. litų. „Nekilnojamojo turto kainos sostinėje svyruoja nuo 15 tūkst. už bendrabučio tipo butą Naujosios Vilnios rajone iki 4 mln. litų už prabangius apartamentus miesto centre. Vertinant šiuos kainų skirtumus, galima teigti, kad Vilniuje butą gali nusipirkti žmogus iš bet kurio Lietuvos miesto“, – sako E. Narbuntovičius.

Visgi, jeigu kitų miestų gyventojai planuotų parduoti savo butą ir kraustytis į sostinę neinvestavę nė lito, tektų pasitenkinti labai kuklia gyvenamąja vieta.

„Panevėžyje vidutinė buto kaina – 80 tūkst. litų. Už šią sumą Vilniuje įmanoma nusipirkti mažą, bet suremontuotą vieno kambario butą Vilniaus Naujininkų ar Karoliniškių rajonuose. Kėdainių gyventojas, nusprendęs apsigyventi Vilniuje, turėtų rinktis dar mažesnį ir prastesnės būklės butą. Verta pažymėti ir tai, jog tokių objektų pasiūla sostinėje tris kartus mažesnė nei butų už 125–150 tūkst. litų“, – skaičiuoja E. Narbuntovičius.

Domoplius.lt projekto vadovo teigimu, pardavus butą Kaune ar Druskininkuose, atsivertų kur kas daugiau alternatyvų. Šiuose miestuose vidutinė būsto kaina yra apie 140 tūkst. litų. Nors už tokią sumą susirasti gyvenamąją vietą Vilniaus miesto centre ypač sunku, toliau esančiuose rajonuose būtų galima įsigyti ir trijų kambarių butą.

Pardavus butą Palangoje ar Šventojoje susirasti gyvenamąją vietą sostinėje lengviau. Pajūrio kurortuose buto kaina atitinkamai siekia 208 ir 231 tūkst. litų. „Butų už tokią kainą pasirinkimas Vilniuje labai didelis. Priklausomai nuo norų galima susirasti arba kuklesnį butą centre, arba gerai įrengtą butą kiek tolėliau“, – sako E. Narbuntovičius.

Šiuo metu tik Neringoje parduodami butai yra brangesni nei Vilniuje. Vidutinė buto kaina prestižiniame Lietuvos kurorte – 570 tūkst. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder