Klaipėdos verslininkų laukia naujovės

Klaipėdos verslininkų laukia naujovės

Miesto verslininkų žlaukia permainos: ketinama pakeisti kai kurių verslo liudijimų rūšių pajamų mokesčio dydį, taip pat norima, kad atsirastų galimybė užsiimti išvežiojamąja prekyba bei siekiama legalizuoti iki šiol nelegaliai dirbusius vandens pramogų teikėjus.

Savivaldybės Mokesčių skyriaus vedėja Kristina Petraitienė Miesto ūkio ir aplinkosaugos komiteto posėdžio metu tvirtino, kad laikas keisti fiksuotą pajamų mokesčio dydį už kai kurių rūšių verslo liudijimus. To prireikė padidėjus minimaliam atlyginimui.

Nepopuliarioms ir nepelningoms 27 veiklos rūšims (tokioms kaip batų valymas, mokamų tualetų ir svėrimo paslaugos, grūdų malimas ir pan.) norima nustatyti 1 eurą siekiantį mokestį. Dėl panašių priežasčių stiklo išpjovimu, avalynės gamyba, įrankių galandimu užsiimantiems žmonėms reiks mokėti 35 eurų metinį mokestį. Mažesnis mokestis bus taikomas ir dar daugiau veiklos rūšių.

O štai populiariems ir pelningiems muzikantų paslaugų teikėjams, gintaro apdirbėjams, automobilių remontininkams mokestis sieks 434 eurus, apdailininkai ir statybininkai mokės maksimalų - 585 eurus siekiantį mokestį.

Tikimasi, kad pakeitus šiuos dydžius per metus į miesto biudžetą bus surenkama apie 100 tūkst. eurų pajamų.

Licencijų, leidimų ir vartotojų teisių apsaugos skyriaus vedėja Jolanta Uptienė komiteto nariams "atnešė" klausimą dėl vandens pramogų Danės upėje "legalizavimo" ir išvežiojamosios prekybos.

"Liepos mėnesį gavome prašymą Danėje vykdyti vandens pramogų paslaugas, bet paaiškėjo, kad tokios rinkliavos neturime. Jie sudarė sutartį su koncesininkais "Klaipėdos laivų remontu" ir vykdė veiklą. Kadangi tai vieša vieta, ji buvo kaip ir nelegali", - tvirtino J. Uptienė. Jei politikai Taryboje pritars, kitais metais vandens pramogas teikiantys verslininkai, susiderinę su Saugios laivybos administracija ir Savivaldybe, dirbti galės legaliai.

Beje, politikai, išgirdę, kad už vandens transporto priemones - valtis, dviračius ir pan. - bus imamas tik 10 eurų mėnesinis mokestis, nusistebėjo tokia maža rinkliava ir prisiminė, kad menkus mokesčius moka ir spaudos kioskų savininkai.

"Praėjusią kadenciją buvo kilęs klausimas dėl stacionarių spaudos kioskų apmokestinimo. Jie moka tik 12 eurų per mėnesį už kioską. Jau tada man pasirodė juokinga kaina", - tvirtino komiteto pirmininkas Audrius Vaišvila.

Valdininkai tvirtino, kad kioskai lengvatinėmis sąlygomis gyveno dėl savo "socialinių funkcijų" - viešojo transporto bilietėlių pardavimo. Vis dėlto politikai pripažino, kad populiarėjant elektroniniam bilietui tokia funkcija nebėra itin reikalinga, o faktas, kad ten pardavinėjami tabako gaminiai, verčia galvoti dėl rinkliavos perskaičiavimo.

Be visa kito, norima, kad legaliai dirbtų ir ledų išvežiotojai. Biurokratinės kliūtys draudžia išvežiojamąją maisto prekybą, kadangi atitinkamas maisto tvarkybos pažymėjimas išduodamos tik tam tikroms vietoms. Valdininkai žada parengti schemas ir suteikti galimybę tokiems verslininkams ledus pardavinėti keliose miesto vietose.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder