"Klaipėdos baldai": didžiausias turtas - darbuotojai

"Klaipėdos baldai": didžiausias turtas - darbuotojai

Viena didžiausių ir moderniausių Lietuvos baldų pramonės įmonių AB "Klaipėdos baldai" iškilmingai paminėjo 60 metų jubiliejų.

Žvejų rūmuose vykusio šventinio renginio metu neatsitiktinai daugiausiai dėmesio skirta bendrovės darbuotojams. Nes, pasak įmonės vadovų, darbuotojai yra didžiausias bendrovės turtas bei tik jų profesionalumo, darbštumo ir kūrybiškumo dėka "Klaipėdos baldai" sėkmingai dirbo visus šiuos šešis dešimtmečius.

 

BENDRAAMŽIAI. Iškilmingos šventės metu pasveikinti ir "Klaipėdos baldų" darbuotojai, šiemet, kaip ir įmonė, švenčiantys savo 60 metų jubiliejų. Iš kairės: pakuotojas Povilas Lukošius, inžinierė energetikė Zita Lužaitienė, pakuotojas Rimantas Mušinskis, pakuotoja Zita Valiulienė, pamainos meistrė Violeta Dzindzelietienė kartu su "Klaipėdos baldų" direktoriumi Vidu Mišeikiu ir SBA koncerno viceprezidentu Egidijumi Valentinavičiumi.

"Visų klaipėdiečių šventė"

"Klaipėdos baldai" savo veiklos istoriją skaičiuoja nuo 1954 m., kai degtukų šiaudelių fabriko vietoje įsikūrė tuometinis Klaipėdos baldų fabrikas.

"Tikiu, kad jei "Klaipėdos baldai" šiandien gamintų degtukus - tai būtų geriausi degtukai pasaulyje, - šventinio vakaro metu sakė SBA koncerno viceprezidentas Egidijus Valentinavičius. - Pradėjusi nuo spintų gamybos, šiandien bendrovė "Klaipėdos baldai" yra viena moderniausių baldų pramonės įmonių Europoje. Įmonė tapo ir SBA koncerno kūrimosi pagrindu, iki šiol visos koncerno įmonės lygiuojasi į klaipėdiečius."

"Klaipėdos baldai" - viena gražiausių spalvų pastarojo meto uostamiesčio istorijoje. Kartu įmonė yra ir atsakingas miesto socialinis partneris, nuolat svariai prisidedantis tiek prie miesto socialinių ar kultūros projektų įgyvendinimo, tiek ir prie infrastruktūros gerinimo. Ši šventė yra ne vien tik įmonės darbuotojų, bet ir visų klaipėdiečių, nes "Klaipėdos baldai" yra neatsiejama miesto dalis", - teigė uostamiesčio baldininkų pasveikinti atvykęs miesto meras Vytautas Grubliauskas.

"Visus šiuos dešimtmečius įmonė augo, nuolat keitėsi, o svarbiausia - didėjo darbuotojų gretos, - sakė "Klaipėdos baldų" direktorius Vidas Mišeikis. - Būtent visiems įmonės darbuotojams ir noriu šiandien padėkoti. Tikiu, kad dabar įmonėje dirbantys ar ateityje dar dirbsiantys žmonės ir toliau tęs bei puoselės gerąsias "Klaipėdos baldų" tradicijas."

SVEIKINIMAI. Jubiliejaus proga "Klaipėdos baldų" kolektyvą pasveikino bei nuo kolegų "Ačiū" už nuolatinę pagalbą ir pasidalintą gerąją praktiką perdavė kitų SBA koncerno įmonių vadovai. Iš kairės: SBA baldų kompanijos generalinis direktorius Gintautas Vitkevičius, UAB "Germanika" direktorius Vygantas Kirkutis, UAB "Visagino linija" direktorius Algis Makūnas, AB "Šilutės baldai" direktorius Eimuntas Jankauskas.

Dėmesys darbuotojų vaikams

Savo 60 metų jubiliejų "Klaipėdos baldai" paminėjo ne tik oficialiu šventiniu vakaru, bet ir kitais renginiais.

Liepą bendrovė savo gimtadienio proga miestui padovanojo išskirtinę dovaną - bronziniu laivo šturvalo fragmentu ir akmenyje iškaltu inkaru papuošė vieną iš M. Mažvydo alėjos suoliukų. "Klaipėdos baldų" direktoriaus teigimu, šis meninis akcentas romantišku pavadinimu "Į jūrą" yra įmonės padėka uostamiesčio gyventojams ir svečiams.

Kiek anksčiau surengtas ir bendrovės darbuotojų vaikų bei anūkų piešinių konkursas "Mano mamytė, tėvelis, močiutė arba senelis dirba "Klaipėdos balduose".

Pasibaigus konkursui viename iš įmonės cechų buvo surengta vaikų darbų paroda, o piešinių autoriai pakviesti į jiems skirtą specialią šventę su žaidimais ir saldžiomis vaišėmis.

BUVĘ VADOVAI. Šventėje dalyvavo ir buvę "Klaipėdos baldų" vadovai. Iš kairės: Kęstutis Baravykas (įmonei vadovavo 1968-1971 m.), Jurgis Aušra (1984-1994 m.), Eimuntas Jankauskas (2004-2008 m.), Ramūnas Marozas (2008-2013 m.).

Rekordais paženklinti metai

Lietuvos baldų pramonės lyderio pozicijas dešimtmečius sėkmingai išlaikanti AB "Klaipėdos baldai" šiuo metu specializuojasi korpusinių baldų gamyboje.

Kone kiekvieni pastarieji metai bendrovei paženklinti naujais pardavimų rekordais, o "Klaipėdos baldų" gaminiai iškeliauja į beveik 40 pasaulio valstybių keturiuose žemynuose. Iš viso įmonė šiandien eksportuoja daugiau nei 90 procentų savo produkcijos.

"Klaipėdos baldai" gali drąsiai pasigirti stabilia veikla, nuolat pelnomais verslo apdovanojimais, įvertinimais, partnerių bei didžiausio produkcijos užsakovo - koncerno IKEA - pripažinimu.

Bendrovė priklauso SBA koncernui. Koncernas SBA yra strateginis investuotojas, valdantis vieną didžiausių verslo grupių Lietuvoje. Ją sudaro 27 įmonės, veikiančios mūsų šalyje ir užsienyje. Pagrindinės SBA veiklos sritys - baldų ir lengvosios pramonės gamyba bei mažmeninė baldų prekyba.

Padėkos ilgamečiams darbuotojams

Šiandien "Klaipėdos baldai" vertinami kaip patikimas, kiekvienu darbuotoju besirūpinantis, socialiai atsakingas darbdavys. Šiuo metu bendrovėje dirba beveik 800 žmonių. Dalis jų įmonėje - jau karta iš kartos. "Klaipėdos baldai" taip pat gali pasigirti labai maža darbuotojų kaita, o kone kas penktas darbuotojas įmonėje dirba daugiau nei dešimt metų.
"Klaipėdos balduose" esama daug ilgamečių darbuotojų, kuriems šventinio vakaro metu buvo skirtas išskirtinis dėmesys. Specialiomis padėkos statulėlėmis bei piniginėmis premijomis apdovanoti net 29 žmonės, įmonėje dirbantys 30 ir daugiau metų.
Tai stalė-staklininkė Vida Ušinskienė (įmonėje dirba 41 m.), pakuotojas Jonas Šinkūnas (40 m.), laborantė Liudmila Danilova (38 m.), kontrolierė Biruta Stanislava Paulauskienė (38 m.), operatorius Vytautas Vaitkevičius (37 m.), pakuotoja Irena Daubarienė (37 m.), apdailininkė Vida Čiurinskienė (37 m.), pamainos meistrė Teresė Benetienė (36 m.), stalius-staklininkas Jonas Petrauskas (36 m.), šaltkalvis Bronius Ridikas (35 m.), stalė-staklininkė Vilma Šrederienė (35 m.), pakuotoja Aniceta Anužienė (34 m.), pamainos meistrė Tamara Kuznecova (34 m.), technikas Valerijonas Vibrys (33 m.), apskaitininkė Danutė Gudauskienė (33 m.), pamainos meistrė Virginija Kaušytė (33 m.), apskaitininkė Nijolė Rudzinskienė (33 m.), elektrikas Česlovas Palevičius (32 m.), stalius-staklininkas Algirdas Razmas (32 m.), autokrautuvo vairuotojas Artūras Stankevičius (32 m.), technologė Audronė Jankauskienė (32 m.), katilinės operatorius Algirdas Burneika (31 m.), apskaitininkė Vida Melenienė (31 m.), inžinierius mechanikas Emilijus Valiulis (31 m.), stalė-staklininkė Birutė Ražanauskienė (31 m.), apdailininkė Jadvyga Maksimova (31 m.), pamainos meistrė Judita Miliauskienė (30 m.), darbo saugos vadovė Rita Mežetienė (30 m.) ir stalė-staklininkė Regina Matulionytė(30 m.).

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder