Klaipėdoje įsikurs Latvijos prekybos centras

Klaipėdoje įsikurs Latvijos prekybos centras

Į Lietuvos rinką žengia Latvijos statybinių medžiagų mažmeninis tinklas "Depo". Kaimynų užmojų įsikurti Lietuvos uostamiestyje neatbaido net tai, kad prekybos centrą reikės statyti sklype, kuriame dabar yra vandens telkinys.

„Tas vandens telkinys bus nusausintas, užpiltas statybine danga, ant kurios ir iškils prekybos centras. Nėra grėsmės, kad jis bus apsemtas. Nusausinant vandens telkinį bus taikomas paprastas geotechninis sprendimas. Į tą kūdrą maždaug metro gylyje bus įleistas vamzdis, kuris bus sujungtas su miesto lietaus nuotekų sistema. Taip vanduo iš telkinio per vamzdžius keliaus į Kuršių marias. Nusausintos vietos iškart bus užpilamos atitinkamu smėliu ir vieta taps tinkama statyboms“, - aiškino projekto užsakovams atstovaujančios bendrovės „Kita kryptis“ projekto koordinatorius Rimantas Grigauskas.

Planuojama, kad prie Šilutės ir Dubysos gatvių sankryžos iškils maždaug 12 tūkst. kvadratinių metrų ploto prekybos centras „Depo“. Šis prekybos centrų, kuriuose galima įsigyti ūkinių, statybinių, namų apyvokos, sodo ir daržo bei kitų panašių reikmenų, tinklas veikia Latvijoje.

Maždaug prieš pusantrų metų Klaipėdos užsidarė taip pat Šilutės plente, prieš pat iškilsiantį pastatą veikęs panašaus pobūdžio prekybos centras „Bauhof“.

Prie naujojo prekybos centro numatoma įrengti 540 vietų automobilių stovėjimo aikštelę. Ji bus prieš pastato fasadą, kuris „žiūrės“ į Šilutės plentą.

Anot R. Grigausko, vandens telkinio nusausinimo darbai prasidės dar šiemet. Jie truks apie mėnesį ar pusantro – tai lems oro sąlygos, nes kai lis, nusausinimo darbus teks stabdyti, kad nebūtų perpildyta miesto lietaus nuotekų sistema. 

R. Grigauskas negalėjo konkrečiai pasakyti, kada prasidės prekybos centro statybos. Veikiausiai jos startuos kitų metų antroje pusėje.

Preliminariai skaičiuojama, kad investicijos į šį projektą gali siekti apie 30 mln. litų.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder