Klaipėdoje – jau vienas milijonas e-keleivių

Klaipėdoje – jau vienas milijonas e-keleivių

Šiandien 16.14 val. VšĮ "Klaipėdos keleivinis transportas“ (KKT) užfiksavo milijonąją kelionę miesto autobusu, atsiskaitant elektroniniu bilietu.

Žinia, nuo rugsėjo pirmosios terminuotųjų ir kartinių elektroninių bilietų turėtojai įlipę į autobusą privalo glausti kortelę prie skaitytuvo. Garsinis signalas praneša, kad terminuotasis bilietas yra galiojantis, arba kad yra nuskaitytas kartinis e-bilietas. Taigi, šiandien taip cyptelėta milijonąjį kartą, KKT skaičiavimo centras tai ir užfiksavo.

Pasak KKT direktoriaus pavaduotojo Andriaus Samuilovo, ši atsiskaitymo už kelionę naujovė sparčiai populiarėja. Rugsėjo mėnesį "cyptelėta“ 327 591 kartą, spalio mėnesį taip už kelionę atsiskaityta 531 189 kartai, lapkritį iki šiandien – 150 000 kartų. Nuo rugsėjo pirmosios jau yra panaudoti 1 328 kartiniai e-bilietai. Lyderiauja viena kortelė, kurioje panaudoti jau 89 kartiniai bilietai.

"Nesivaikome modernumo tik dėl paties modernumo, - teigia A. Samuilovas. – Elektroninė kelionių apskaita realaus laiko režimu mums leidžia matyti keleivių srautus, maršruto užpildymą, kelionių pikus ir "duobes“.

Anksčiau tam tekdavo sugaišti daug laiko ir lėšų. Paskutinis tradicinis keleivių srautų tyrimas, atliktas 2007-aisiais metais Vilniaus Gedimino technikos universiteto mokslininkų, kainavo dešimtis tūkstančių litų ir vis tiek nedavė mums sezoninių srautų pokyčių. Dabar mes matysime ne tik dienos, savaitės, bet ir metų laikų kelionių svyravimus, galėsime pagal tai pritaikyti grafikus, nustatyti racionalią ridą.“

Pasak direktoriaus pavaduotojo, e-kelionės sistema dar yra tobulinama, šalinami naujame dalyke neišvengiami nesklandumai. Kol kas tik apytikriai 60 procentų keleivių glaudžia savo terminuotuosius bilietus prie skaitytuvų. Todėl nuo lapkričio 22-osios kontrolė dar griežtės, keleiviai su "nepypsinčia“ kortele bus išlaipinami. O nuo lapkričio 25-osios kartinius e-bilietus bus galima pasipildyti ir "Lietuvos spaudos“ kioskuose.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder