Klaipėdiečių bendrovė "Naftos grupė“ - antrąjame etape

Klaipėdiečių bendrovė "Naftos grupė“ - antrąjame etape

Europos konkurencingiausio verslo konkurse lietuviai pristatė naujausių technologijų projektą

Klaipėdiečių bendrovė „Naftos grupė“ pateko į antrąjį „Europos konkurencingiausio verslo apdovanojimų“ („European Business Awards“) konkurso etapą. Pristačiusi Lietuvai siūlomą pirolizės technologiją, leidžiančią ir tvarkyti komunalines atliekas, ir gaminti elektros energiją, bendrovė kartu su dar 9 Lietuvos įmonėmis yra tarp daugiau kaip 220-ies Europos įmonių. Konkurso apdovanojimo – „Garbės juostos“ („Ruban d'Honneur“) – laimėtojai aštuoniose kategorijose paaiškės liepos 29 d.

„Pirolizės būdu tvarkomos komunalinės atliekos yra apdorojamos termiškai – kaitinamos be oro, verčiamos į dujas ir skaidomos, todėl neteršiama aplinka. Iš atliekų išgautos sintetinės dujos savo sudėtimi yra panašios į gamtines ir puikiai tinka elektros energijai ar šilumai gaminti, – sako UAB „Naftos grupė“ Strateginių projektų direktorius Donatas Jonikas. – Pasaulyje pirolizė vertinama kaip vienas moderniausių atliekų tvarkymo būdų“. Jo tegimu, tai, kad konkurse vertinamos visų, be išimties, bendrovių pastangos diegti naujausias technologijas, yra puiki platforma susipažinti su pažangiausiomis technologijomis ir geriausiomis įmonių praktikomis.

Šių metų konkursui buvo pateiktos 395 Europos bendrovių paraiškos. „Europos konkurencingiausio verslo apdovanojimų“ konkurso vadovo Adrian‘o Tripp‘o teigimu, šiais metais paraiškų kiekis ir kokybė smarkiai išaugo, nepaisant pastarųjų metų ekonomikos sunkumų. Konkurso organizatoriai pabrėžia, kad Europos įmonės, pabrėžiančios savo išskirtinumą ir toleregišką strateginį požiūrį į inovacijas bei kokybę, bus tarp pirmaujančiųjų ekonominio augimo laikotarpiu.

Kartu su „Naftos grupe“ dėl prestižinio konkurso „Garbės juostos“ apdovanojimo su Europos inovatyviausiomis įmonėmis varžysis bendrovės iš Lietuvos: „Amilina“, „Biocentras”, „GetJar“, „Klaipėdos energija", „Mantinga“, „PricewaterhouseCoopers“, „Snoras“, „Swedbank“ ir „Švyturys-Utenos Alus“.

Nuo 2007 m. kasmet vykstančiame „Europos konkurencingiausio verslo apdovanojimų“ konkurse nominuojamos Senojo žemyno kompanijos, reprezentuojančios savo šalį inovatyvumu, verslo kokybe bei darna. Pateiktus projektus vertina kompetentinga žiuri, sudaryta iš ekonomikos analitikų, verslo lyderių, politikų ir žiniasklaidos profesionalų.

Tranzitinių naftos produktų ekspedijavimo bendrovė „Naftos grupė“ įsteigta 2004 m. Pagrindinė bendrovės veikla – naftos produktų pervežimo geležinkeliais ir sandėliavimo bei krovos Baltijos šalių uostuose organizavimas. 2005 m. „Naftos grupė“ pirmoji Lietuvoje pradėjo ekspedijuoti vakuuminį gazolį. Įmonė aktyviai domisi pačiomis įvairiausiomis inovatyvaus verslo galimybėmis: 2009 m. pristatė naują elektros energijos gamybos iš atliekų technologiją – pirolizę (daugiau informacijos www.pirolize.lt).

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder