Kitąmet darbo bus galima ieškoti ir Vokietijoje

Kitąmet darbo bus galima ieškoti ir Vokietijoje

Kitais metais Vokietija turi atšaukti apribojimus darbo jėgos judėjimui iš naujųjų Europos Sąjungos narių, įstojusių į ES 2004-aisiais. Tai suteiks galimybę Baltijos šalių gyventojams laisvai užimti darbo vietą Vokietijos darbo rinkoje, praneša Vokietijos internetinis leidinys "Saarlandische Online-Zeitung".

Nuo 2011 m. gegužės 1 dienos Baltijos šalių, Lenkijos, Slovakijos, Slovėnijos, Čekijos ir Vengrijos gyventojai galės laisvai ieškotis darbo vietų Vokietijoje, nes atšaukiami apribojimai laisvam darbo jėgos ir paslaugų judėjimui.

Kadangi Vokietijoje negalioja reikalavimas dėl minimalaus darbo užmokesčio dydžio, Vokietijos profsąjungos nerimauja, kad plūstelėjus naujai darbo jėgai, atlyginimų lygis šalyje gali nukristi.

Vokietijos socialdemokratų atstovai reikalauja, kad Rumunijai ir Bulgarijai, prisijungusioms prie ES paskutinėms, darbo rinka būtų atverta nuo 2012 metų.

Laisvas darbo jėgos ir paslaugų judėjimas - tai vienas pagrindinių ES principų. Vokietija pasinaudojo teise apriboti priėjimą prie savo darbo rinkos šalių, įstojusių į ES 2004 ir 2007 metais, gyventojams, padarydama išimtį Kiprui ir Maltai. Nuo 2009 metų Vokietijos darbo rinka atverta visiems universitetų absolventams.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder